ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ WIKILEAKS

15:14 22/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Ικανοποιημένη για τις διαρροές του ιστότοπου WikiLeaks εμφανίστηκε την Τρίτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Επανέλαβε το ερώτημα προς τον Αντώνη Σαμαρά, με ποιο θεσμικό ρόλο ένας βουλευτής συζητούσε σε άλλο πλαίσιο την ώρα που η κυβέρνηση Καραμανλή συζητούσε
με τη ρωσική πλευρά...
Κατονόμασε τον Πέτρο Μολυβιάτη, πρώην υπουργό Εξωτερικών και σύμβουλο του Καραμανλή, ως τον άνθρωπο που ήταν αντίθετος με τις δικές της απόψεις στο κόμμα της ΝΔ.
Το οικονομικό πρόγραμμα της ΔΗΣΥ
Οι δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγιναν κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων της οικονομικής πρότασης του κόμματός της για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών και ενίσχυσης της ανάπτυξης και κατηγόρησε την κυβέρνηση είναι δέσμια «κρατικίστικης αντίληψης του ΠΑΣΟΚ» και πιέζει ασφυκτικά τον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όλων των ΔΕΚΟ, ακόμα και του ΟΠΑΠ για τον οποίο είπε πως είναι μια διεφθαρμένη ιστορία. Επιπλέον πρότεινε τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα καθώς και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης.
«Χαμηλοί φόροι αλλά θα τους πληρώνουν όλοι», ήταν το μήνυμα που έστειλε, ενώ μίλησε επίσης για αξιοποίηση και, όπου είναι εφικτό, πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για μείωση εισφορών εργαζομένων σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση αυστηρών ποινών για τους φοροφυγάδες.
«Δεν μπορεί το τίμημα να το πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν με στόχο περαιτέρω επενδύσεις», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας «εφιάλτη» την ανεργία και σημειώνοντας πως οι απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα «δεν είναι παιδιά άλλου θεού».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαρακτήρισε «εγκληματίες» όσους κατά τη διάρκεια της κρίσης έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ είπε πως είναι μείζονος σημασίας η πρόταση της για ψήφιση του σχεδίου ανάταξης της χώρας από 180 βουλευτές.
Απάντηση του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη
Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στα όσα είπε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης που παραχώρησε.
«Το γαρ πολύ της θλίψεως....», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα