ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ ΤΗ ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Η 'ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ'

14:29 22/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες από την πόλη κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Οι επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα. Εκρήξεις και αντιαεροπορικά πυρά ηχούσαν στην Τρίπολη...

Σε νέα
συνεδρίαση προσέρχονται οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ, καθώς οι τουρκικές αντιρρήσεις μπλοκάρουν επί μέρες την επίτευξη συμφωνίας για το ρόλο της Συμμαχίας στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας».
Βρετανία και Ιταλία επιδιώκουν τη μεταβίβαση της ηγεσίας της επιχείρησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ. Η αμερικανική κυβέρνηση επιζητά να παραδώσει άμεσα το συντονιστικό ρόλο. Ωστόσο η Τουρκία μπλοκάρει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ η Γαλλία τονίζει ότι εάν επιχειρήσει διεξαχθεί υπό ΝΑΤΟϊκή «ομπρέλα» κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου.
* Νέα συνεδρίαση στο ΝΑΤΟ για την «Αυγή της Οδύσσειας»
Επίθεση Καντάφι στη Μιζουράτα
Άρματα μάχης του καθεστώτος Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης εν μέσω συγκεχυμένης εικόνας σχετικά με τον αριθμό των νεκρών. Κάτοικος δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters πως υπάρχουν 40 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από τα πυρά του καθεστώτος.
«Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί. Ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ένα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών» δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο.
Ωστόσο, λίγο αργότερα εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων ανέφερε πως κατά την επίθεση δυνάμεων του Καντάφι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.
Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών - Κατέπεσε μαχητικό των ΗΠΑ
Για τρίτη νύχτα συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη, με στόχο την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Εκρήξεις και αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν και μέσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Οι δυτικές δυνάμεις έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στη Βεγγάζη. Χτυπήθηκε, επίσης, βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Μπουσέτα που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης.
Αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-15 Eagle συνετρίβη στη βορειοανατολική Λιβύη κατά την τρίτη νύχτα βομβαρδισμών εναντίον θέσεων του καθεστώτος. Αμφότεροι οι χειριστές χρησιμοποίησαν επιτυχώς το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης και φέρουν ελαφρά τραύματα.
Το αεροσκάφος δεν κατερρίφθη από εχθρικά πυρά, ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική, επισημαίνοντας ότι η συντριβή οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη.
* Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ
* Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών στη Λιβύη
Στο επόμενο στάδιο η «Αυγή της Οδύσσειας»
Σύμφωνα με τις Ηνωμέν
Keywords
Τυχαία Θέματα