ΗΠΑ. Ελληνική Εβδομάδα στη Βαλτιμόρη και παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Φιλαδέλφεια

Από τη Φιλαδέλφεια και τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, ξεκίνησαν οι φετινοί εορτασμοί της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου, που θα κορυφωθούν στις 27 Μαρτίου με την παρέλαση της Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.
Η παρέλαση σε κεντρικό δρόμο της Φιλαδέλφειας, κοντά στο ιστορικό Δημαρχείο, την περασμένη Κυριακή, αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για τους ομογενείς μας να δείξουν
την περηφάνια τους για την...
εθνική τους καταγωγή, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής". Ιδιαίτερα "χρώμα" έδωσε η συμμετοχή παιδιών, διαφόρων ηλικιών, από τα ελληνικά σχολεία και τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής, ντυμένα με εθνικές ενδυμασίες της Ελλάδας. Συγκινητικό ήταν και το γεγονός ότι μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών και Αφρο-αμερικανών μαθητών, από το πρότυπο σχολείο "Odyssey School", τραγούδησαν μαζί τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Τελετάρχης της παρέλασης ήταν ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Νικόλας Καρακώστας. Δεύτερος τελετάρχης, ο Παύλος Κοτρότσιος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας "Hellenic News of America" και διοργανωτής της ετήσιας διεθνούς έκθεσης "Hermes Expo", ενώ τρίτος τελετάρχης ήταν ο δρομέας Kanes από το Γουΐλμινγκτον, ο οποίος διακρίθηκε για την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010.

Τους τελετάρχες τίμησε για την συμμετοχή τους και για την προσφορά τους στην ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών ο διοργανωτής τής εκδήλωσης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλαδέλφειας, Γιώργος Χωριάτης, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, που πήραν μέρος στην παρέλαση, όπως ο Δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Michael Nutter, ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης κ. Ευάγγελος, η βουλευτής Έλενα Παναρίτη, που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων, οι πρόξενοι της Ελλάδος και της Κύπρου στην Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, κ.ά.

------------------------------------------

Ελληνική Εβδομάδα στη Βαλτιμόρη

------------------------------------------

Σειρά εκδηλώσεων, για την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και για τον εορτασμό της 190ης επετείου της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει από τις 20 έως τις 27 Μαρτίου η Επιτροπή Αδελφοποίησης της Βαλτιμόρης με τον Πειραιά.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε χθες στην ελληνική γειτονιά της Βαλτιμόρης, όπου η δήμαρχος Stephanie Railings-Blake, η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος Kaliope Parthemos και ο τέως Πολιτειακός υπουργός Οικονομικών του Μέριλαντ, Aris Melissaratos, κήρυξαν την έναρξη της 1ης Ετήσιας Ελληνικής Εβδομάδας στην πόλη τους.

Η τελετή έγινε σε ελληνικό εστιατόριο της φημισμένη "Eastern Avenue", που διασχίζει την ελληνική συνοικία. Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής", ένα διαφορετικό εστιατόριο της ελληνικής γειτονιάς (Μύκονος, Ίκαρος, Ζορμπάς, Ακρόπολης, Μαύρη Ελιά, Αγορά), θα προωθεί, έως τις 27 Μαρτίου, την διάδοση της μεσογειακής κουζίνας στην Αμερική. Παράλληλα, "Το Κεντρικόν", που είναι και το παλαιό
Keywords
Αναζητήσεις
φιλαδελφεια ηπα ελληνικα εστιατορια, 25n martiou sti valtimori
Τυχαία Θέματα