''η βικη σταματη γνωριζε τα παντα''...

10:28 12/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Πεπεισμένη ότι η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη γνώριζε την παράνομη, όπως είπε, προέλευση των χρημάτων αλλά και τους διαχειριστές αυτών εμφανίστηκε την Τετάρτη η Εισαγγελέας Γεωργία Αδεηλίνη στην αγόρευσή της...

Επικαλούμενη το ταξίδι του ζευγαριού στη Σαρδηνία και τον πολυτελή γάμο τους στο Παρίσι, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε πως η σύζυγος του κατηγορούμενου
πρώην Υπουργού γνώριζε πως τα χρήματα είναι παράνομα.
«Πώς θέλει μετά από όλα αυτά να μας πείσει η κυρία Σταμάτη ότι δεν έχει γνώση του πακτωλού των χρημάτων και της παράνομης προέλευσής τους… Οι λογαριασμοί της τροφοδοτούνταν με παράνομα έσοδα του πρώην υπουργού… Γνωρίζει ποιοι είναι οι διαχειριστές των παράνομων χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αληθινός ιδιοκτήτης του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αποκτήθηκε, όπως είπε, με παράνομα χρήματα ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
«Είναι εικονική η αγοραπωλησία από εταιρείες που ουσιαστικά ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δάνειο και η δόση του δεν ήταν πρόβλημα. Έκλεισαν όμως οι δρόμοι εισροής μαύρου χρήματος από τις εταιρείες του Τσοχατζόπουλου. Αλλά δεν πειράζει… Το ακίνητο αυτό δεν θα επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα χέρια της Βίκης Σταμάτη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στην απολογία της κατηγορουμένης, που σε κάποιο σημείο υποστήριξε ότι είναι μαχήτρια του φωτός, η κ. Αδεηλίνη, είπε:
«Μας είπε η κυρία Σταμάτη στην απολογία της και δεν το σχολίασα σεβόμενη την κατάσταση της υγείας της ότι είναι μαχήτρια του φωτός. Δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, αλλά αναγκαίο να έχει και το γνώθι σ’ εαυτόν».
Η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι και ο αδελφός της Βίκης Σταμάτη «παρείχε συνδρομή και γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού».
«Γνώριζε και η Αρετή Τσοχατζοπούλου»
Καμία αμφιβολία δεν έχει η Εισαγγελέας ότι και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, γνώριζε πως τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα στη Δεινοκράτους και στην Κεφαλληνίας που περιήλθαν στην κατοχή της, ήταν, όπως είπε, παράνομα.
«Για τον λόγο αυτό και οι εικονικές συναλλαγές που έγιναν χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν φαίνεται να καταβάλλει τα μισθώματα για το σπίτι στη Δεινοκράτους, αφού στην πραγματικότητα από την αρχή το σπίτι είχε αγοραστεί από τον πρώην υπουργό για την κόρη του», είπε η Εισαγγελέας προσθέτοντας:
«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου ήταν ο τελικός αποδέκτης των ακινήτων στη Δεινοκράτους και την Κεφαλληνίας, στα οποία επενδύθηκαν τα παράνομα χρήματα, όσο και αν ισχυρίζεται ότι είχε αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της. Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα παρένθετα πρόσωπα που ενεπλάκησαν είναι ενισχυτικά του άμεσου δόλου που είχε η Αρετή. Οι αγορές αυτές δεν συνάδουν με τα εισοδήματά της».
Τι είπε η εισαγγελέας για Αστέριο Οικονομίδη - Γιώργο Σαχπατζίδη
Παράλληλα, η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη της ARCON Αστέριο Οικονομίδη προνομιακό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.
«Άλλοτε ως αχυράνθρωπος και άλλοτε με όχημα την κατασκευαστική του εταιρεία αποτελούσε προνομιακό συνεργάτη του πρώην υπουργού. Με όσα είπε προσπάθησε να συγκαλύψει τον Ακη Τσοχατζόπουλο και να συσκοτίσει την υπόθεση» σημείωσε.
Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη Γιώργο Σαχπατζίδη, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «γνώριζε ότι η εταιρεία Torcaso ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος που μέσω αυτής διακινούσε μαύρο χρήμα».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα