Σε σημειο καμπης η ιταλικη οικονομια...

10:28 12/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε σημείο καμπής βρίσκεται η ιταλική οικονομία, καθώς θα βγει εκτός ύφεσης αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων Confindustria, η οποία προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι παραμένουν...

«Η ύφεση τελειώνει το τρίτο τρίμηνο. Από το τέταρτο θα ξεκινήσει η ανάκαμψη, με πρόβλεψη (για ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ κατά) 0,3% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου», ανέφερε το κέντρο μελετών της Confindustria.
Πάντως, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχάνων, αν και η ιταλική οικονομία έχει φθάσει σε ένα καθοριστικό σημείο καμπής,
δεν λείπουν τα εμπόδια και οι διαφόρων ειδών κίνδυνοι. «Βασική σημασία συνεχίζει να έχει όπως πάντα η πολιτική σταθερότητα», ανέφερε η Confindustria.
Όσον αφορά στο 2013, η Ένωση προβλέπει συρρίκνωση του ιταλικού ΑΕΠ κατά 1,6% και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014, με ρυθμό +0,7%.
Σχετικά με την ανεργία, η Confindustria εκτιμά ότι η σημερινή αρνητική τάση θα αρχίσει να αντιστρέφεται την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με το ιταλικό κέντρο μελετών, από το τέλος του 2007 ως σήμερα έχουν χαθεί 1.700.000 θέσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα, η φορολογική πίεση υπολογίζεται ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 44,5% του ΑΕΠ και για το 2014 στο 44,2%. Το ποσοστό αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μεταξύ των χωρών του G8, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα