Η ΑLPHA ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

06:06 23/3/2011 - Πηγή: Fimotro
«Δεν υπήρξαν επαφές» μεταξύ της Alpha και της Εθνικής μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για συγχώνευση, υπογράμμισε ο Σπ.Φιλαρέτος της Alpha διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία...

Αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης με την Εθνική, «είχαμε όσες συζητήσεις είχαμε, δεν συμφωνήσαμε, και αυτό ήταν» είπε ο γενικός διευθυντής της Alpha Σπύρος Φιλάρετος στο πρακτορείο Reuters,
επαναλαμβάνοντας πως το θέμα έχει λήξει.
«Θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να είμαστε μία ισχυρή, ανεξάρτητη τράπεζα» ανέφερε επίσης ο Σπ.Φιλαρέτος.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Τρίτη, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου επί μετοχών της που κατέχει η Morgan Stanley βρίσκεται κάτω από το 5%.
Με επιστολή του, ο αμερικανικός όμιλος ενημέρωσε την τράπεζα πως διαμέσου των Morgan Stanley and Co. International PLC και Morgan Stanley and Co. Inc. New York, κατέχει εμμέσως, ποσοστό κάτω από το 5% στο μετοχικό της κεφάλαιο έναντι 5,1095 προηγουμένως.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Alpha Bank, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στις λοιπές μετοχές που αναφέρονται στην προηγούμενη γνωστοποίηση, θεωρήθηκαν ότι κατέχονται από τρίτα μέρη - πελάτες της Morgan Stanley και της Morgan Stanley and Co. International PLC.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η Morgan Stanley και η Morgan Stanley and Co. International PLC ενεργούν ως θεματοφύλακες για λογαριασμό των πελατών και δεν έχουν διακριτική ευχέρεια στην άσκησή τους, καθώς μπορούν να τα ασκούν αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τις γραπτές εντολές που χορηγούνται από τους πελάτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα