''ελαφρυνση χρεους θα ζητησει ο σαμαρασ''...

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από την Άγκελα Μέρκελ κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung...

«Ο κ. Σαμαράς ζητά από τους εταίρους ελάφρυνση του δραματικού χρέους και
έρχεται στο Βερολίνο για να παρουσιάσει στην καγκελάριο Μέρκελ τις μεταρρυθμιστικές επιτυχίες της κυβέρνησής του, γράφει η Κέρστιν Γκάμελιν στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν ελαφρύνσεις στη διαδικασία μείωσης του χρέους. «Η Αθήνα ελπίζει σε χαμηλότερα επιτόκια ή σε παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Λέγοντας, πάντως, από το βήμα οικονομικού συνεδρίου ότι «δεν έχουν γίνει ακόμη όλα», η γερμανίδα καγκελάριος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απαλλάξει την Αθήνα από τις υποχρεώσεις της.
Όπως σημειώνει η Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη πηγές του Eurogroup, άμεσο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποκλείεται κατηγορηματικά, αλλά η μείωση των επιτοκίων και η παράταση της αποπληρωμής είναι πιθανά σενάρια.
«Αυτή τη φορά είναι πιθανό (η Άγκελα Μέρκελ) να τον ακούσει με ευνοϊκή διάθεση», σημειώνει, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, η Κριστιάνε Σλέτσερ στην Süddeutsche Zeitung.
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα