Προσκληση αρβανιτοπουλου για διαλογο με ανοικτα πανεπιστημια...

Σε διάλογο, με ανοικτά όμως Πανεπιστήμια, καλεί σήμερα τις πρυτανικές αρχές αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος...

Η πρόσκληση του υπουργού απευθύνεται στις πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων τα οποία αφορά η διαθεσιμότητα, «προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν».
Αφορά επίσης τους
διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχυνθούν «οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».
Στο κάλεσμά του ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει πως «ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».
Σε δήλωσή του στο naftemporiki.gr ο υπουργός τόνισε πως ο ίδιος έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασης απέναντι στη μαραθώνια απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, όπως αυτές απορρέουν από τις θεσμικές του αρμοδιότητες. Όπως είπε, «είναι πλέον προφανές ότι αυτή η απεργία είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και θα πρέπει να σταματήσει».
Παράνομη η απεργία
Σημειώνεται πως χθες το βράδυ κρίθηκε εκ νέου παράνομη, με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Πρόκειται για την τρίτη απόφαση που εκδίδει το Πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, κηρύσσοντας παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, την απεργία.
Σε αυτό το πλα
Keywords
Τυχαία Θέματα