Προταση στ.παναγουλη για βιαιη προσαγωγη των αποντων στη βουλη υπουργων...

...ΑΦΟΡΜΗ Η ΝΕΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
Έως και την βίαιη προσαγωγή των υπουργών όταν αποφεύγουν συστηματικά να προσέρχονται στη Βουλή για να απαντούν σε ερωτήσεις, πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης με αφορμή την απουσία για τρίτη φορά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα...

Σήμερα στη
Βουλή έπρεπε να συζητηθούν 11 ερωτήσεις, αλλά συζητήθηκαν μόλις δύο, καθώς στις υπόλοιπες εννέα απουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί.
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι εδώ να ακούει», σχολίασε ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης που κάποια στιγμή ακούσθηκε να αναρωτιέται για τις υπουργικές απουσίες «συμβαίνει τίποτα;».
Ωστόσο, ο Γ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι ειδικά για τον Γ. Στουρνάρα η απουσία είναι δικαιολογημένη καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το ECOFIN, αν και πρόσθεσε πως «θα μπορούσε όμως να ήταν ένας υφυπουργός εδώ, αφού η κυβέρνηση απαντά και όχι ο α ή β υπουργός».
Ο Στ. Παναγούλης επεσήμανε ότι είναι η τρίτη φορά που κάνει την ερώτηση για το μνημόνιο, τους συντάκτες του και τον ρόλο της εταιρείας Lazzard στη σύνταξη του μνημονίου, και η ερώτηση δεν απαντάται. Υπενθυμίσε ότι έχει καταθέσει τέσσερις ή πέντε φορές ερώτηση για τα ενεχυροδανειστήρια που επίσης δεν απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Στ. Παναγούλης: Μήπως να γίνεται βιαία προσαγωγή των υπουργών; «Μήπως η Βουλή πρέπει να κάνει μία υπηρεσία όταν για τρίτη ή τέταρτη φορά δεν εμφανίζεται ο υπουργός να γίνεται βιαία προσαγωγή;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «ο Γ. Στουρνάρας επιδεικτικά περιφρονεί το Κοινοβούλιο. Οι υπουργοί περιφρονούν το Κοινοβούλιο». «Αυτό το φαινόμενο είναι βούτυρο στο ψωμί σε όλους τους εχθρούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», κατέληξε. Ο Γ. Δραγασάκης είπε ότι θα θέσει ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε τουλάχιστον όταν ένας υπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό να μην μπαίνουν ερωτήσεις για να απαντηθούν.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα