Εφιαλτης ενα δ΄ ραιχ... στην ελλαδα!

12:30 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
« ...είναι πολύ πιο επείγον να στηρίξουμε με τρόφιμα το Βέλγιο
και ίσως την Ολλανδία και τη Νορβηγία υπό το πρίσμα των
στρατιωτικών μας προσπαθειών, από το να στηρίξουμε την Ελλάδα»...

Γ΄Ράιχ (de Wever)
« Καρφί δεν μου καίγεται όταν μου λέτε ότι οι άνθρωποι της
ζώνης ευθύνης σας πεθαίνουν από την πείνα. Αφήστε τους
να πεθάνουν εφόσον έτσι δεν λιμοκτονεί κανένας Γερμανός».
Χέρμαν Βίλχελμ Γκαίρινγκ (Hermann Wilhelm Göring)

Αυτά έλεγε το δεξί
χέρι του Χίτλερ, Χέρμαν Γκαίρινγκ, που φοβήθηκε την κρεμάλα και προτίμησε να αυτοκτονήσει, πριν εκτελεστεί μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, ένας από τους πλέον αιμοσταγείς Ναζί, γράφοντας πριν αυτοκτονήσει:

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να εκτελεσθώ διά πυροβολισμού, αλλά δεν διευκολύνω τον ατιμωτικό απαγχονισμό ενός στρατάρχη του Pάιχ. Στο όνομα της Γερμανίας, δεν θα το επιτρέψω».

Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου αποφάσισα χθες να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη μου, γιατί έχουμε πολλές δοσοληψίες με τους Γερμανούς, από την εποχή, που μας «φόρεσαν»τον Όθωνα, στις 25 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 17 ετών, όταν αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη».

Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή Αντιβασιλείας από τους Βαυαρούς Άρμανσμπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι. Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ύστερα από τη διαφωνία των δύο δικαστών Πολυζωίδη και Τερτσέτη.

Μέσα από αυτές τις συμπληγάδες φτάσαμε στο Γ΄ Ράιχ. Και για την ιστορία να πούμε ότι Ράιχ σημαίνει: Βασίλειο-Αυτοκρατορία. Η ονομασία είναι παρμένη από το ιστορικό όνομα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους η οποία υπήρξε από το 962-1806. Είναι το Α΄Ράιχ και πρώτη επίσημη ονομασία του Γερμανικού Εθνικού Κράτους. Το 1871 ο Καγκελάριος Οττο Φον Μπίσμαρκ κάνει το Β΄ Ράιχ που κράτησε μέχρι την πτώση της μοναρχίας και να φτάσουμε στο Γ΄ Ράιχ το Ναζιστικό με το Χίτλερ, που κατάστρεψε την Ελλάδα. Ο Πόλ Μόν Σουηδός διπλωμάτης, στα απομνημονεύματα του μέλος του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, γράφει μεταξύ άλλων:

«….Η πόλη παρουσίαζε θέαμα απελπιστικό. Άντρες πεινασμένοι, με τα μάγουλα ρουφηγμένα, σέρνονταν στους δρόμους. Παιδιά, με όψη σταχτιά και γάμπες λιγνές σαν πόδια αράχνης, μάχονται με τα σκυλιά γύρω στους σωρούς των σκουπιδιών. Όταν το φθινόπωρο του 1941 άρχισε το κρύο, οι άνθρωποι έπεφταν στους δρόμους από εξάντληση. Τους μήνες εκείνου του χειμώνα σκόνταφτε κανείς κάθε πρωί πάνω σε πτώματα. Σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας οργανώθηκαν νεκροφυλάκεια. Τα καμιόνια της Δημαρχίας έκαναν κάθε μέρα τον γύρο τους, για να μαζεύουν τους πεθαμένους. Στα νεκροταφεία τους σώριαζαν τον έναν πάνω στον άλλο. Ο σεβασμός για τους νεκρούς, τόσο βαθιά ριζωμένος στους Έλληνες, είχε στομωθεί.

Με το ένστικτο της επιβίωσης ιδιαίτερα έντονο ο κόσμος εφευρίσκει ασυνήθιστες διατροφικές μεθόδους, έτσι συνώνυμο της κατοχικής πείνας γίνονται η μπομπότα, το κουκουτσάλευρο. Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις βρώσης σκαντζόχοιρων, ημιόνων και χελωνών».

Μπορεί η Γερμανική κυβέρνηση με την κυρία Μέρκελ, να ετοιμάζει ένα Δ΄ Ράιχ αποκλειστικά για την Ελλάδα, αφού ούτως η άλλως, μας έχει κάνει ένα πειραματόζωο, από την εποχή του Όθωνα; Μήπως η «τρόικα» είναι προπομπός ενός τέτοιου φαινομένου, που εδώ και 4 χρόνια, ζει ο Ελληνικός λαός την εξαθλίωση της κατοχής με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, σε ερώτημα ανωτάτου στελέχους της καγκελαρίας, από Ελβετό δημοσιογράφο: τι θα κάνετε τώρα που νικηθήκατε απάντησε:

«Οι λαοί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών (!). Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας (!). Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία (!). Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα (!). Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: "Και όμως νικήσαμε»!!!

Λέτε λοιπόν η προφητεία αυτή να βγει αληθινή και να αναφωνήσει ο Γκέμπελς, «και όμως νικήσαμε!» και μάλιστα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου ο ηρωικός Μανόλης Γλέζος και Λάκης Σάντας κατέβασαν τη «Σβάστικα»;

«Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της χιτλερικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης μετά τη λήξη του πολέμου, ο Λάκης Σάντας είχε πει: "Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο(με το Μανόλη) και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε........ το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο».

Μήπως πρέπει και τώρα να βρεθεί ένας Γλέζος και ένας Σάντας να τους δώσουν ένα μάθημα; Η Ελλάδα. είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Γεννήθηκε η Δημοκρατία. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές του Ελληνικού Έθνους!
Keywords
Τυχαία Θέματα