''δημοσια ευδαπ και κοινωνικος ελεγχος στη λειτουργια τησ''...

Το «ξεπούλημα» της ΕΥΔΑΠ και η «ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών» ήταν το θέμα συνέντευξης Τύπου την οποία πραγματοποίησε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βασικός στόχος ...
μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκε από τον Β. Τσόκαλη, συντονιστή της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ- ΕΥΔΑΠ,
θα είναι δημόσια ΕΥΔΑΠ και κοινωνικός έλεγχος στη λειτουργία της.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και το έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ο Απ. Αλεξόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και αν. καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε λόγο για αντιμετώπιση του νερού ως εμπορικού προϊόντος και ευκαιρίας για κερδοφορίας μιας χούφτας μεγάλων εταιρειών , οι οποίες δρομολογούν και επιβάλλουν την ιδιωτικοποίηση του νερού και των υπηρεσιών αποχέτευσης.
«Σε αυτό τον αστερισμό κινούμενη και η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, επιδιώκει την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων κερδοφόρων εταιρειών, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ » είπε ο κ. Αλεξόπουλος, προειδοποιώντας ότι στις συνέπειες από αυτήν θα περιλαμβάνονται αύξηση των τιμών, υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, δημιουργία μεγαλύτερων προβλημάτων στην πρόσβαση των πολιτών σε καθαρό νερό και αθέτηση από τους ιδιώτες συμφωνιών για συντήρηση, επέκταση ή κατασκευή δικτύων διανομής νερού και αποχέτευσης.
Συνεχίζοντας, ο κ. Αλεξόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρακτικές απαξίωσης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ.
Από πλευράς της, η Ν. Βαλαβάνη, βουλευτής Β’ Αθήνας, επεσήμανε ότι στην Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο κύμα αποϊδιωτικοποίησης και επαναδημοτικοποίησης του νερού, τονίζοντας ότι ο επίτροπος Όλι Ρεν έχει δηλώσει ότι η Κομισιόν δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη- μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης.
Σε δηλώσεις προέβη και ο κ. Δ. Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας, λέγοντας ότι το κυβερνητικό μνημονιακό πακέτο ιδιωτικοποιήσεων συνιστά το μεγαλύτερο οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στην ιστορία της χώρας.
«Εμμένουμε στις προγραμματικές δεσμεύσεις μας για επαναφορά στον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των επιχειρήσεων, δραστηριοτήτων και υποδομών στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας (π.χ. νερό, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, λιμάνια κλπ), που εκποιήθηκαν ή θα ξεπουληθούν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Παρέμβαση έκανε και ο Μ. Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις για εκποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως το νερό και ότι αύριο μια αριστερή κυβέρνηση θα τις ανατρέψει.
Πηγή : nafgtemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα