ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Για ακόμη μια ημέρα το κράτος τελεί υπό... απεργιακή πολιορκία καθώς συνεχίζεται η γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έχει παραλύσει την οικονομία. Παράλληλα, με τις νέες συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων...
πόλεων εκφράζονται φόβοι ότι θα γίνουν νέα
επεισόδια που θα αμαυρώσουν για ακόμη μια φορά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
«Λουκέτο» για δεύτερη ημέρα θα υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ μεγάλα θα είναι τα προβλήματα στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, και σήμερα θα υπολειτουργούν τα δικαστήρια της Αθήνας καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε να παρατείνει για ακόμη μια ημέρα την έως τώρα πενταήμερη αποχή των δικηγόρων. Σήμερα απεργούν πανελλαδικά και οι δικαστικοί υπάλληλοι με φρούρηση των δικαστικών μεγάρων. «Μπλόκο» στις μεταφορές της χώρας επιχειρούν για πρώτη φορά από κοινού οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων τους.
Έτσι ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα. Τα προβλήματα θα ενταθούν καθώς και σήμερα δεν θα κινηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Επίσης:
Τα λεωφορεία, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00.
Τα τρόλεϊ, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00.
Οι συρμοί του ηλεκτρικού καθώς και του μετρό, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κλειστοί, όπως και χθες, ύστερα από σχετική εντολή της Αστυνομίας, θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».
Οι συρμοί του τραμ, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας. «Ανάσα» αποτελεί η απόφαση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να πραγματοποιήσουν δωδεκάωρη στάση χθες και όχι 48ωρη απεργία που θα οδηγούσε σε ακύρωση όλων των πτήσεων και σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα