ANAΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Εως τις 31/12/2013 θα ισχύει η αναστολή της λήψης από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ αναγκαστικών μέτρων για τις καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων εφόσον καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι τρέχουσες (μηνιαίες) ασφαλιστικές...
εισφορές από 1/1/2011 μέχρι και την 31/12/2013. Αυτό επισημαίνει με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δίνοντας
οδηγία στα υποκαταστήματα να εκδίδουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα.
«Η βεβαίωση για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων θα εκδίδεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν για τις βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς να εξετάζεται η καταβολή των πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης έως τις 31/12/2010, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα οι εισφορές περιόδων απασχόλησης από 1/1/2011 και εντεύθεν και να έχουν υποβληθεί οι αντίστοιχες ΑΠΔ».
Σε περίπτωση κατά την οποία, μέρος ή το σύνολο των εισφορών αυτών δεν έχει καταβληθεί ή έχει καταβληθεί εκπρόθεσμα θα πρέπει, για να χορηγηθεί η βεβαίωση, να εξοφληθούν οι εισφορές από 1/1/2011 και εφεξής με τα αναλογούντα σ' αυτές πρόσθετα τέλη κατά τo μήνα καταβολής τους. Οι χορηγούμενες βεβαιώσεις θα καταχωρούνται στο ίδιο ειδικό βιβλίο (πρωτόκολλο) του τμήματος εσόδων, που τηρείται για τις λοιπές βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας.
Οι ειδικές ρυθμίσεις
Kεφαλαιοποιούνται οι ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων μέχρι και τις 31/12/2010 και αναστέλλεται η καταβολή τους μέχρι τις 31/12/2013 (μετά τη λήξη της αναστολής οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών με την τότε ισχύουσα νομοθεσία).
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν επιβάλουν κατασχέσεις επί κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, ούτε εγγράφουν υποθήκες επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων τόσο των νομικών προσώπων όσο και των ατομικών περιουσιακών στοιχείων των διοικούντων αυτά. Επίσης δεν επιβάλλουν κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΙKA ενώ διατηρείται το δικαίωμα να μην αίρουν τις επιβληθείσες κατασχέσεις και να μην εξαλείφουν τις εγγραφείσες υποθήκες επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών της ανωτέρω κατηγορίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα