Ωραίος ο Βγενόπουλος ! ! !

Τα αίσχη στη Μαρφιν με διακιολογία την κρίση

Με δικαιολογία την κρίση, ο πολύς Βγενόπουλος και οι Μπουλουτάδες του, βρήκαν δικαιολογία και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν απίστευτες μειώσεις μισθών για να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Δείτε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων για
τα αίσχη που γίνονται εκεί απο την περασμένη Πέμπτη...

"Η Διοίκηση της Τράπεζας μας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περιορίσει το εργασιακό κόστος επικαλούμενη την κρίση, την ύφεση και το διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος έθεσε εκείνες τις γραμμές που αποτελούν το.....
θεμέλιο λίθο δράσης και λειτουργίας του:

Τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.
Τη διασφάλιση των κλαδικών και επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Για όλα τα εργασιακά προβλήματα και ιδίως για αυτά που προκύπτουν και φαίνεται ότι θα ενταθούν στην Τράπεζα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων του Συλλόγου στους χώρους εργασίας.


Από χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η Τράπεζα καλεί μερικούς από τους συναδέλφους που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ξεπερνούν το ποσό των 2.500€, να υπογράψουν δήλωση αποδοχής περικοπών. Η διαδικασία αυτή, ιδίως με τον τρόπο που γίνεται, σπείρει τον πανικό, εγείρει ερωτηματικά για άνιση μεταχείριση και αδιαφανή κριτήρια και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Καλέσαμε την Διοίκηση της Τράπεζας να αποτρέπει στελέχη της από συμπεριφορές που επιτείνουν την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση συνάντηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


Συνάδελφοι οφείλουμε να αρνούμαστε λογικές που τροφοδοτούν αντιθέσεις και συγκρούσεις «συμφερόντων» ανάμεσά μας.

Έχουμε κοινά συμφέροντα. Ενισχύουμε την ενότητά μας. Προστατεύουμε την εργασία, το εισόδημα, την αξιοπρέπειά μας.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΟΕ–ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Marfin Εγνατία Τράπεζα να συμμετάσχουν στη 48ωρη Απεργία της ΟΤΟΕ & ΓΣΕΕ στις 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Μπροστά στα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο (το τι προβλέπεται σε αυτό, έχει αναλυθεί στην ανακοίνωση Νο.26 της ΟΤΟΕ), η συμμετοχή στην απεργία, κρίνεται αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά και το ίδιο και η δυναμική συμμετοχή μας στην συγκέντρωση και την πορεία.


H 48ωρη απεργία αφορά:

v Στην υπεράσπιση των Κλαδικών Συμβάσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, που διασφαλίζει τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

v Στην υπεράσπιση του Ενιαίου Μισθολογίου στις Τράπεζες και κατ’ επέκταση των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων.

v Στην υπεράσπιση των Συντάξεων Κύριας και Επικουρικής των τραπεζοϋπαλλήλων.

v Στην υπεράσπιση των εισοδημάτων των εργαζομένων από τις εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις. <
Keywords
Τυχαία Θέματα