Ανετη νικη ρομνεϊ στο νιου χαμσαϊρ

11:55 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Νικητής των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Νιου Χάμσαϊρ αναδείχθηκε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία την 3η Ιανουαρίου στην Αϊόβα. Με το 95% των...
ψήφων καταμετρημένο, ο Μιτ Ρόμνεϊ συγκέντρωσε το 39,4%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ρον Πολ με 22,8, ενώ ο Τζον Χάντσμαν, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 16,8%.

Με
τη δεύτερη νίκη του Ρόμνεϊ στο Νιου Χάμσαϊρ οι αναλυτές θεωρούν πως ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορέσει να πείσει ευκολότερα ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος που μπορεί να παρουσιάσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για να κερδίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

''Απόψε γιορτάζουμε. Αύριο πάμε πίσω στη δουλειά ", δήλωσε ο κ. Ρόμνεϊ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας

Μετά την νίκη του Ρόμνεϊ στην Αϊόβα οι αντίπαλοι του τον χαρακτήρισαν άσπλαχνο επιχειρηματία που απολύει όποιον δεν του αρέσει.

Η επόμενη περιοχή που θα κριθεί η δημοτικότητα του Ρόμνεϊ θα είναι η Νότια Καρολίνα στις 21 Ιανουαρίου.

Στην τελευταία ομιλία του πριν την εκλογική μάχη στο Νιου Χάμσαϊρ ο Μιτ Ρόμνεϊ μίλησε με επιθετικό τρόπο για τους ανταγωνιστές του αλλά και για τους Ρεπουμπλικάνους. ''Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να δικάσει τις ελεύθερες επιχειρήσεις και τις τελευταίες ημέρες είδαμε ορισμένους απελπισμένους Ρεπουμπλικάνους να ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί του. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος για το κόμμα μας και το έθνος μας'', τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα