Ετοιμάζονται τα στρατόπεδα στο ΠαΣοΚ

Τα επιτελεία τους συγκροτούν οι δελφίνοι ενόψει της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν ορισμένοι εξ αυτών δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι. Οι μηχανισμοί ήδη ετοιμάζονται και εκ των πραγμάτων θα παίξουν σημαντικό ρόλο ακόμα και αν η εκλογή προέδρου πραγματοποιηθεί από τη βάση, καθώς αυτοί που θα ψηφίσουν θα είναι εκ των πραγμάτων ο σκληρός πυρήνας των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο Ευ. Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών συζητά σε καθημερινή πολιτική βάση με κορυφαία στελέχη όπως ο
Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να τοποθετηθεί υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν προηγουμένως δεν.......... ξεκαθαρίσει δημοσίως ο Γιώργος Παπανδρέου ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Συζητά επίσης με την Βάσω Παπανδρέου, που ανέλαβε και την πρωτοβουλία να υπάρξει συμφωνία πριν το Εθνικό Συμβούλιο για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το πολιτικό επιτελείο του υπουργούοικονομικώνφέρεται να αποτελείται επίσης από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, την Φώφη Γεννηματά και τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, καθώς οι «γεννηματικοί» έχουν προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ε. Βενιζέλος έχει συγκροτήσει ειδικό επιτελείο για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους χειρισμούς με τους βουλευτές. Μεταξύ αυτών η Τόνια Αντωνίου και οι Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Μιχάλης Τζελέπης, Βαγγέλης Αργύρης (σηματοδοτώντας τη συνολική συμφωνία του υπουργού Οικονομικών με τον Κώστα Σκανδαλίδη), καθώς βεβαίως και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιτελείο.

Στη στενή ομάδα των βουλευτών ανήκουν και οι Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Λιντζέρης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τάκης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης και Σπύρος Μεργέλης. Με τον υπουργό Οικονομικών φέρονται να έχουν συμφωνήσει ο Κώστας Καρτάλης, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Νάσος Αλευράς, ο Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Θανάσης Χανταβάς και πολλοί άλλοι βουλευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί του συζητάει η Βασιλική Τσόνογλου, ο Θανάσης Οικονόμου, αλλά και άλλοι έως τώρα ακραιφνείς «παπανδρεϊκοί» βουλευτές.

Το κομματικό επιτελείο του υπουργού Οικονομικών αποτελείται μεταξύ άλλων, από τους Στέλιο Αγγελούδη, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, Γιώτα Γαζή, Ελένη Κούρκουλα, Γρηγόρης Φελώνης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Λούσκος, Λάμπρος Καννελόπουλος, Γιάννης Λύτρας, Νίκος Χατζόπουλος, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση παίζει ο Γιάννης Κουράκης. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έχει συμφωνήσει και ο Δημήτρης Ασκούνης.

Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης ο σκηνοθέτης Διονύσης Παναγιωτάκης (σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα) και ο –από παλαιά– στενός του συνεργάτης Ευγένιος Γιαννακόπουλος που μεταξύ άλλων έχουν την ευθύνη για τις επαφές με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να στηρίζεται ήδη από βουλευτές όπως ο Χρήστος Αηδόνης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Πεταλωτής, Νάντια Γιαννακοπούλο
Keywords
Τυχαία Θέματα