T

Την ανάγκη αλλαγής της εικόνας του ΕΟΠΥΥ τόνισαν, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής.
Ο κ. Ρακιντζής παρέδωσε στον κ. Γεωργιάδη πόρισμα ελέγχου δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια ειδών περίθαλψης, καθώς και ηλεκτροκίνητων βοηθημάτων και αμαξιδίων.
Ο γενικός επιθεωρητής απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι στο πόρισμα δεν γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και σκάνδαλα και τόνισε πως έγινε έλεγχος των διαδικασιών και προτάθηκαν λύσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα ελέγξει τις δαπάνες μετακίνησης των ασθενών στο εξωτερικό και δεύτερον τις δαπάνες για την προμήθεια ειδών περίθαλψης, βοηθημάτων και ηλεκτροκινητικών αμαξιδίων.
«Πιστεύω ότι η εικόνα του ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή» υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το πόρισμα θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ εξήγγειλε ότι θα επεκταθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα αμαξίδια.
Απατώντας για το πότε αναμένονται οι αποφάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι: «Την επόμενη βδομάδα λογικά θα ανακοινώσουμε τις τελικές μας αποφάσεις για το τι θα κάνουμε ακριβώς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και άρα με τον ΕΟΠΥΥ και την αναδιοργάνωσή του».
Σε ερώτηση για τη χθεσινή του δήλωση ότι «το ιδιωτικό σύστημα υγείας είναι συμφερότερο από το δημόσιο», ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αναφερόταν μόνο σε ορισμένες εξετάσεις που είναι συμφερότερο να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα και υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Επίσης ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας πως είναι στις προθέσεις του να καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία τους χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε θα γίνει.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων «θα είναι για κάποιον που θέλει να πληρώσει».
«Ασφαλώς το απογευματινό χειρουργείο είναι για κάποιον που θέλει να πληρώσει. Αυτό θα προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνουμε. Βάσει των ΚΕΝ που ήδη υπάρχουν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Δε θα γίνει αύριο. Έχω ήδη μια επί της αρχής συζήτηση με την Ένωση των Συντονιστών Ιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ βλέπουμε πως εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες».
Keywords
Τυχαία Θέματα