Ameταβλητη διατηρει την πολιτικη της η fed...

Η Fed ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή του προγράμματος αγοράς assets, το γνωστό QE3, και θα περιμένει για περισσότερες ενδείξεις από την οικονομία πριν ξεκινήσει το tapering. Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια, όπως αναμενόταν...
Η Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τον τρέχον ρυθμό αγοράς assets, με 45 δισ. δολάρια σε αγορές ομολόγων και 40 δισ. δολάρια σε αγορές ενυπόθηκων δανείων, μηνιαίως. Παράλληλα, όπως είπε, διατηρεί αμετάβλητο στο 0-0,25%
το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου της.
Όπως ανέφερε, οι βασικοί λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση για καμία αλλαγή στην πολιτική της, είναι το υψηλό επίπεδο της ανεργίας καθώς και το δημοσιονομικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον.
Η Fed χαρακτήρισε πάντως τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ «μετριοπαθή» και τόνισε ότι η αγορά εργασίας έχει δείξει σημάδια περαιτέρω βελτίωσης.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανεργία να βρεθεί κάτω του 6,5%.
Όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα στοιχεία γύρω από την οικονομία καθώς και τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις στους επόμενους μήνες, και θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς assets, εφαρμόζοντας και πρόσθετα εργαλεία πολιτικής εάν χρειαστεί, μέχρι οι προοπτικές της αγοράς εργασίας σημειώσουν σημαντική βελτίωση, σε ένα περιβάλλον σταθεροποίησης των τιμών.
Για την απόφαση του «πότε» θα μειώσει τον ρυθμό αγοράς assets , η Fed θα το αξιολογήσει στις επόμενες συνεδριάσεις, και μόνο εάν τα στοιχεία και οι πληροφορίες συνεχίζουν στηρίζουν τις προσδοκίες της για συνέχιση της βελτίωσης των συνθηκών στην οικονομία και την αγορά εργασίας, και ότι ο πληθωρισμίος επιστρέφει προς τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2%.
Υπερ αυτής της απόφασης ψήφισαν οι : Μπεν Μπερνάνκε, Ουίλιαμ Ντάντλεϊ, Τζέιμς Μπούλαρντ, Τσαρλς Εβανς, Τζερόμ Πάουελ, Ερικ Ρόζενγκρεν, Τζέρεμι Στέιν, Ντάνιελ Ταρούλο και Τζάνετ Γέλεν.
Κατά της απόφασης τέθηκε η Έσθερ Τζωρτζ, καθώς όπως δήλωσε ανησυχεί πως η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής, αυξάνει τους κινδύνους για μελλοντικές οικονομικςέ και χρηματοοικονομικές ανισορροπίες και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μακροπρόθεσμων προσοδοκιών για τον πληθωρισμό.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα