H στρατηγικη της κυβερνησης περιμενοντας την τροικα...

13:36 16/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση εντάσσει όλο και περισσότερο στη φρασεολογία της τη ρητορική του λάθους εν όψει μάλιστα και της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα...

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού στη χθεσινή ομιλία και συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο είναι ενδεικτικές της στρατηγικής του Μαξίμου έναντι των δανειστών μας, μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Σαμαράς
ήταν σαφής: μίλησε δύο φορές για λάθη (αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στο λάθος με τον πολλαπλασιαστή) τα οποία όπως είπε πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί περαιτέρω για θέματα υψηλότερης φορολογίας ή μικρότερων συντάξεων και άφησε «ανοιχτό» το κατά πόσο θα πρέπει το ΔΝΤ να υπάρχει ή όχι ως εταίρος στον χώρο των δανειστών.
Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι οι κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει, είτε αφορούν τη μείωση μισθών και συντάξεων είτε την απελευθέρωση των απολύσεων, θα γίνουν σεβαστές από τους δανειστές μας λόγω της πίεσης που ασκούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίες οι επερχόμενες ευρωεκλογές και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού.
Όπως όμως παραδέχεται κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι η τρόικα έχει στα χέρια της τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ούτε για το ύψος του δημοσιονομικού κενού ούτε για τους τρόπους κάλυψής του.
Το ίδιο στέλεχος παραδέχεται ότι λόγω των μεγάλων και σοβαρών ανοιχτών υποθέσεων της δικαιοσύνης η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα γίνει σε «αχαρτογράφητα νερά».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα