Μεσα απο διαγωνισμους που διενεργουσε ο οπεκεπε, μια εταιρεια αναδειχτηκε σε «εθνικο προμηθευτη»


Των ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ- ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Σε «εθνικό προμηθευτή» ειδών διατροφής για απόρους είχε αναδειχτεί περισσότερο από μια δεκαετία τώρα συγκεκριμένη προμηθευτική εταιρεία μέσα από διαγωνισμούς που διενεργούσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), υπό τη σκέπη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα ποσά που μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια υπολογίζονται
σε πολλά εκατ. ευρώ και προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δίνει τα κονδύλια από το 1987 σε όλα τα κράτη-μέλη που υποβάλλουν σχετικό αίτημα.
Το μονοπώλιο της συγκεκριμένης εταιρείας έσπασε την περασμένη χρονιά. Ωστόσο και το 2012 είχε αρχικά πάρει τους 4 από τους 5 διαγωνισμούς που αφορούσαν ελαιόλαδο, φέτα, ζυμαρικά, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και ρύζι, πλην του τελευταίου, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν ανέλαβε άλλη εταιρεία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποφάσεις του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, έγιναν δεκτές κάποιες από τις ενστάσεις αλλά και τις αιτιάσεις άλλων ανταγωνιστριών επιχειρήσεων κατά της επιλεγείσας εταιρείας, οπότε οι 4 διαγωνισμοί ακυρώθηκαν και στη συνέχεια επαναπροκηρύχθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα