Ανθρωπος του μιχαλη σαλλα και της τραπεζας πειραιως ο γιωργος προβοπουλος,διοικητης της τραπεζας της ελλαδος



Οπως αναφερει το αποκαλυπτικο ρεπορταζ του HotDoc,ανθρωποι της Τράπεζας Πειραιώς χαρακτιριζαν τον Προβοπουλο ως το δεξί χέρι του προέδρου Μιχαλη Σαλλα, ενώ την ίδια περίοδο ήταν και πρόεδρος της εταιρίας SCIENS, η οποία κατείχε το 45% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της PROTON. Συγκεκριμένα, το 2011 τρεις οffshore παίρνουν δάνειο από την τράπεζα
του Λ. Λαυρεντιάδη, ύψους 81,4 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα δίνο- νται κατά παράβαση της πιστοληπτικής πολιτικής της τράπεζας. Στη σύμβαση των δανείων οι τρεις άγνωστες εταιρίες δεν ελέγχονται και δεν υποχρεώνονται καν να καλύψουν τα ενέχυρα-μετοχές σε περίπτωση που η αξία πέσει κάτω από το προκαθορισμένο ποσοστό. Όπως προέκυψε από παλαιότερο ρεπορτάζ του Hot Doc, οι τρεις υπεράκτιες εταιρίες ανήκουν ουσιαστικά στην SCIENS, της οποίας πρόεδρος στο παρελθόν είχε διατελέσει ο Γ. Προβόπουλος, και μετείχαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Το 2010 η SCIENS είχε πάρει και άλλο δάνειο, και πάλι από την PROTON, ύψους 34,7 εκατ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια έδωσε για να αγοραστούν ακίνητα του ίδιου του Λ. Λαυρεντιάδη, παρέχοντάς του την απαιτούμενη ένεση ρευστότητας.
Ο Γιωργος Προβοπουλος ειναι επισης ο ανθρωπος που συμφωνησε στο ξεπουλημα της Αγροτικης Τραπεζας,...στη Τραπεζα Πειραιως...οπως επισης και στη συγχωνευση Κυπρου και Λαϊκης στη Πειραιως!!!
Τελος να σημειωσουμε πως πηρε 3,4 εκατ. ευρώ, όταν άφησε τη θέση του αντιπροέδρου της Πειραιώς...ως μπονους επειδη ανεβηκε στο τραπεζικο αξίωμα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ HOT DOC ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΔΩ http://www.hotdoc.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2013
Keywords
Τυχαία Θέματα