Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση να πει με ειλικρίνεια ότι εφαρμόζει και θα εφαρμόσει μνημόνιο!

Μετά τις αποκαλύψεις του κ. Λιαργκόβα στη βουλή ότι η Ελλάδα θα είναι σε μνημόνιο ως το 2018 βγαίνουν τώρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό πως θα εφαρμόσουν μνημόνιο,

όποια συμφωνία και αν καταφέρει να επιτύχει ο πρωθυπουργός.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος έχει πάρει σβάρνα από το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια και λέει ευθέως ότι όποια κι αν είναι η συμφωνία η κυβέρνηση πρέπει να πει με ειλικρίνεια στον λαό ότι θα εφαρμόσει μνημόνιο και ότι θα πάρει επώδυνα μέτρα.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου ή ρήξη. Τη ρήξη η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός την απέκλεισαν. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, είτε η δική μας, είτε του κ. Γιουνκέρ ή μία ενδιάμεση, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μάλιστα προσθέτει πως έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου συνεχίζει να βρίσκεται σε μνημονιακό καθεστώς από τη στιγμή που δεν έχουν καταργηθεί μνημονιακοί νόμοι, ενώ σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Μητρόπουλο ακόμα και στις προτάσεις της κυβέρνησης (47σελιδο) εμπεριέχονται μέτρα που θα επιδεινώσουν την κατάσταση πλατύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών.

«Υπό αυτή την άποψη θα πρέπει ο πρωθυπουργός σιγά – σιγά να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας πάντως ότι οι πολίτες είδαν ότι «ο κ. Τσίπρας το πολέμησε».

«Από τις 20 Φλεβάρη η κυβέρνηση έχει επιλέξει συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι επώδυνη, άρα η κυβέρνηση μάλλον θα εφαρμόσει επώδυνα μέτρα και προέχει ο Πρωθυπουργός, που τον στηρίζει ο λαός μας, να εξηγήσει με ειλικρίνεια τι μπορεί να κάνει και τι περιθώρια έχει», κατέληξε.

Εκτίμησε τέλος ότι «αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα