Το παιχνίδι των υπουργών…

Είμαι σίγουρος πως πότε – πότε χρειάζεται να ασχολούμαστε με πιο ελαφρά και ευκολονόητα θέματα, που όμως αν ειδωθούν εις βάθος, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την κακοδαιμονία της χώρας και την αδιέξοδη πορεία προς την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων.

Ας παίξουμε το παιχνίδι των ονομάτων. Ας υποθέσουμε πως είστε ο Πρωθυπουργός της χώρας και έχετε να ανα-σχηματίσετε την κυβέρνησή σας. Τα πρόσωπα ανάμεσα στα οποία θα πρέπει να διαλέξετε τους υπουργούς σας είναι λίγο – πολύ γνωστά και μη εξαιρετέα. Σας καλώ σε ένα απλό και συναρπαστικό παιχνίδι για να ελαφρύνουμε

λιγάκι την μαυρίλα και να σπάσουμε το γκρίζο των δύσκολων ημερών που περνάμε.

Παρακαλείσθε να προτείνετε έναν τουλάχιστον υπουργό της νέας κυβέρνησης, προερχόμενο από τα τρία κυβερνητικά κόμματα αλλά και από εξωκοινοβουλευτικούς εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ικανότητας. Ορίστε επίσης και το υπουργείο στο οποίο θα τον τοποθετούσατε και κατόπιν, με δυο-τρεις αράδες, προσπαθήστε να δικαιολογήσετε την επιλογή σας.

Παρακαλείσθε να είστε ακριβοδίκαιοι όσο γίνεται, καινοτόμοι όσο μπορείτε και συγχρόνως, λογικοί και αποτελεσματικοί όσο επιτάσσουν οι περιστάσεις. Σε μια μεγάλη παρέα, με πρόσωπα που έχουν πολιτικές ανησυχίες και γνωρίζουν τα πολιτικά πράγματα, όπου πρότεινα το ίδιο παιχνίδι, μετά βίας καταφέραμε να συμπληρώσουμε μια ντουζίνα υπουργεία, χωρίς καν τους υφυπουργούς τους. Από δε τους υπάρχοντες υπουργούς, προτάθηκαν έστω και από ένα μέλος της παρέας, μονάχα δύο! Όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του Πρωθυπουργού, όταν έχει τις συγκεκριμένες επιλογές για να σχηματίσει την κυβέρνησή του. Αυτή την κυβέρνηση που θα κληθεί να υλοποιήσει το δυσκολότατο εγχείρημα της πολιτικής επανεκκίνησης μιας ολόκληρης χώρας σχεδόν από μηδενική βάση.

Μετά από αυτήν την εμπειρία, σκέφτηκα πως θα ήταν ενδιαφέρον να ανοίξει το παιχνίδι σε μια μεγαλύτερη και πιο “σοφιστικέ” παρέα όπως αυτή του Antinews. Και σήμερα σας το προτείνω. Καλή επιτυχία στις επιλογές μας εύχομαι!

Κ. Ιατρίδης

ΥΓ. Για την διατήρηση της έξωθεν καλής μαρτυρίας, προτείνεται να εξαιρεθούν από τις προτάσεις, οι αρθρογράφοι, οι σχολιαστές, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές του Antinews !!!

Keywords
Τυχαία Θέματα