Μαζικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των συνδικάτων στο Σύνταγμα και οι διαδηλωτές αποχωρούν μέσω της Λεωφόρου Αμαλίας.

Συνδικαλιστικά στελέχη υπολογίζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 70-80.000 και η ΕΛΑΣ σε 40.000.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

η συμμετοχή στην απεργία στον ιδιωτικό τομέα ξεπέρασε το 80% και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν 100%.

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος, διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο» δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα,από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Παρών στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,στο Πεδίον του Αρεως ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε:«Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.Λύση από αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη»

Ένταση επικράτησε γιά αρκετή ώρα,στην περιοχή των Εξαρχείων,με συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Λίγο πριν τη λήξη της πορείας , στην Πανεπιστημίου και στην Πλατεία Κοραή,ρίχτηκαν μολότωφ από το μπλοκ των αντεξουσιαστών και η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης και χημικά.Στη συνέχεια,ο μεγαλύτερος όγκος των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε στα στενά των Εξαρχείων.

Εγιναν προσαγωγές από την Αστυμομία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,στη Φειδίου, ένα άτομο που κρατούσε την ελληνική σημαία δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένταση και στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ των αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, μετά τις πληροφορίες για προσαγωγές τεσσάρων νεαρών για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν νωρίτερα, σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, ενώ ένταση υπήρξε στην οδό Αργυράκη και στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Ομάδα νεαρών κατέλαβε το κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ νωρίτερα είχε επιτεθεί σε ενεχυροδανειστήριο.

Με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και λήψη μέτρων κατά της ανεργίας ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και όλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της πόλης,και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα