Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας στην Αθήνα

Ένταση αυτή την ώρα,στην περιοχή των Εξαρχείων,με συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Μικροένταση σημειώθηκε αρχικά,λίγο πριν τη λήξη της πορείας , στην Πανεπιστημίου και στην Πλατεία Κοραή,όταν από το μπλοκ των αντεξουσιαστών ρίχθηκαν μολότωφ και η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης και χημικά.Στη συνέχεια,ο μεγαλύτερος όγκος των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε στα στενά των Εξαρχείων.

Ένταση επικρατεί και στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ των αστυνομικών

και αντιεξουσιαστών, μετά τις πληροφορίες για προσαγωγές τεσσάρων νεαρών για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν νωρίτερα σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, ενώ ένταξη υπήρξε στην οδό Αργυράκη και στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Ομάδα νεαρών κατέλαβε το κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ νωρίτερα είχε επιτεθεί σε ενεχυροδανειστήριο.

Tα συλλαλητήρια των συνδικάτων ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και οι διαδηλωτές αποχωρούν μέσω της Λεωφόρο Αμαλίας.

Συνδικαλιστικά στελέχη υπολογίζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 70-80.000.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία στον ιδιωτικό τομέα ξεπέρασε το 80% και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν 100%.

Με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και λήψη μέτρων κατά της ανεργίας ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και όλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της πόλης,και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα