Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του υπ. Οικονομίας Σταθάκη ζήτησε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη αποφάσισαν να ελέγξουν οι ορκωτοί λογιστές που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής μετά την αντιπαραβολή που έγινε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πού είχε καταθέσει από το 2011 και μετά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής, Γιώργου Βαρεμένου προέκυψαν σημαντικές διαφορές όχι μόνο σε ότι αφορά το 1 εκατ.ευρώ αλλά και άλλα και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις και σε συμμετοχές σε ακίνητα

Η επιτροπή

«πόθεν έσχες» αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές τον περαιτέρω έλεγχο με ό,τι μέσο χρειαστεί, ακόμη και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού στις αιτιάσεις της Επιτροπής:

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα