Ο Σταθάκης διαψεύδει τον Τσίπρα για την «επιτυχή» ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Όντως το σύνολο των ιδιωτών παλιών μετοχών και το Δημόσιο υπέστησαν ζημιά. Αυτό είναι γεγονός» παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σήμερα από το βήμα της βουλής.

Θυμίζουμε μόνο ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός και μάλιστα το μέγαρο Μαξίμου με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης προ ημερών έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Σήμερα

λοιπόν έρχεται ο κ. Σταθάκης και δηλώνει σχεδόν κυνικά ότι αν η κυβέρνηση δεν προέκρινε τη ζημιά του δημοσίου δεν θα γινόταν τώρα η ανακεφαλαιοποίηση και θα ερχόταν το κούρεμα των καταθέσεων με το νέο χρόνο! Όπως ανέφερε ο Γ.Σταθάκης η κυβέρνηση δεν έβαλε κατώτατη τιμή στις μετοχές –οι οποίες κατρακύλησαν στα τάρταρα- διότι «το μελετήσαμε, το σκεφθήκαμε και φτάσαμε διεξοδικά στο απόλυτο συμπέρασμα και καταλήξαμε σε ένα πολύ απλό δεδομένο: Αν βάζαμε κατώτατη τιμή, δεν θα γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση. Τόσο απλά».

Τόσο απλά λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η όλη «επιτυχία» της κυβέρνησης είναι ότι –προς το παρόν τουλάχιστον- γλίτωσαν οι καταθέσεις από το κούρεμα! Ενώ για τη ζημιά στις μετοχές ως γνωστόν φταίει το παλιό πολιτικό σύστημα κατά την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ δια πάσαν νόσον...

«Η ιδέα ότι η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση διασφάλιζε τις τιμές κτήσης είναι παραπλανητική. Η τελευταία αποτίμηση το Δεκέμβρη του 2014 για την αξία των μετοχών των τραπεζών, πριν έρθει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, μιλούσε για απώλεια της αξίας των μετοχών της τάξης του 60% σε σχέση με την τιμή κτήσης» είπε ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτηριστικά και καταλόγισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη ότι δημιούργησαν αυτό το δεδομένο με βάση τις πραγματικές εξελίξεις της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα