Το αφεντικό της Apple παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι γκέι

Την απάντηση σε όσους είχαν την απορία αν «είναι ή δεν είναι γκέι» έδωσε το αφεντικό της Apple, Τιμ Κουκ, με ένα άρθρο-εξομολόγηση που δημοσιεύεται στο Bloomberg Businessweek. «Παρόλο που ποτέ δεν αρνήθηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, ποτέ πριν δεν το δήλωσα δημοσίως, μέχρι σήμερα. Επομένως, επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι γκέι και πιστεύω ότι το να είμαι ομοφυλόφιλος είναι ένα από

τα καλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός».

Όπως λέει, για χρόνια είχε ανοιχτεί σε πολλούς ανθρώπους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του: «Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι γκέι και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν. Φυσικά, είχα την καλή τύχη να εργάζομαι σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν κανείς αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί».

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα σήμερα, απαντά: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή, αλλά συνειδητοποιώ πόσο πολύ έχω ωφεληθεί από τη θυσία των άλλων. Έτσι, αν κάποιος που αγωνίζεται να συμφιλιωθεί με το ποιος είναι και ακούσει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι γκέι μπορεί να βοηθηθεί, ή να παρηγορηθεί όποιος αισθάνεται μόνος, ή να εμπνεύσει τους ανθρώπους να επιμένουν στην ισότητα τους, τότε αξίζει τον κόπο να ανταλλάξω την προστασία της ιδιωτικής μου ζωής».

http://time.com/3547893/tim-cook-gay-apple/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα