Ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής

H ενότητα στη ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη στην παρούσα χρονική περίοδο και αυτό φέρεται να το κατανοούν πλήρως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Η κεντροδεξιά δεν έχει την πολυτέλεια των εσωτερικών αντεγκλήσεων, διενέξεων και μικροπολιτικών παιχνιδιών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα και το μέλλον της. Και ως εκ τούτου, η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ανεξαρτήτως τι έγινε στο παρελθόν υπό άλλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, είναι επιτακτική

ανάγκη.

Σε αυτή τη βάση, η μεσημεριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή χθες Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο Μύλος του Χίλτον είχε ιδιαίτερη σημασία και έναν βαθύτατο παραταξιακό συμβολισμό: η κεντροδεξιά είναι ενωμένη όσο ποτέ…παρά την προσπάθεια ορισμένων, και εκ των έσω της ΝΔ, να δημιουργήσουν πρόβλημα και ρήξη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει καμία διάθεση, παρά τα «παιχνιδάκια» ορισμένων «καραμανλικών» κατά καιρούς για λόγους προσωπικής προβολής και επιβίωσης, να δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στον Αντ. Σαμαρά όσο κυρίως στην παράταξη του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στη συνάντησή τους και όπως πρώτοι σας αναφέραμε πριν πολλές ημέρες, όταν άλλα ΜΜΕ γράφανε για «απόσυρση» του Κ. Καραμανλή, ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η απόφαση είναι οριστική και αυτό έγινε σαφές και στον Αντ. Σαμαρά: Στις επόμενες εκλογές όταν αυτές γίνουν, ο Κ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Για να αποφευχθούν οι εκλογές όμως, πρέπει η κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής και αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση των δυο, με τον Πρωθυπουργό να εκφράσει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη και ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή κυρίως για ορισμένους ανεξάρτητους, προερχόμενους από τη ΝΔ αλλά και από την Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων έχουν άριστη άποψη για τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Κ. Καραμανλής δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, αλλά το αντίθετο και μένει να φανεί πως θα ενεργοποιηθεί και πως θα βοηθήσει, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα της εποχής που θα γίνουν οι ψηφοφορίες, ενώ λιγότερο ρόλο θα παίξει το πρόσωπο που θα επιλεγεί.

Σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται, αν και δεν έγινε τέτοια συζήτηση με τον Αντ. Σαμαρά και απλά ενισχύονται οι πληροφορίες πως θα είναι πολιτικό πρόσωπο, προερχόμενο από την κεντροδεξιά.

Επίσης, είχε ενδιαφέρον η ανάλυση που έγινε στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα, μετά και τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα