Τι 20, τι 40…τι 70!

Όταν ήμουν 20άρης, και πάνω στη τρέλα μου, απορούσα ειλικρινά για το πώς είναι δυνατόν, να μου αρέσουν κάποιοι 40άρηδες «γέροι» ροκάδες.

Απορούσα επίσης για το πώς αυτοί οι γέροι μπορούσαν όχι μόνο να παίζουν σπουδαία μουσική, αλλά να είναι ταυτόχρονα και τα σύμβολα του σεξ για εκατομμύρια γυναίκες (και άνδρες) σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μια άλλη μεγάλη μου απορία, είναι το πώς μπορούσαν να αντέχουν στο χρόνο, αφού η εποχή για την οποία μιλάω ήταν το 1980, και ήδη οι εν λόγω «θεοί» είχαν συμπληρώσει

18 χρόνια μουσικής ζωής!

Μάλιστα, το 1981 κατάφερα να τους δω ζωντανά σε συναυλία τους στην Μινεσότα των ΗΠΑ, πιστεύοντας και εγώ, όπως χιλιάδες άλλοι, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία τους συνεύρεση, όπως διέδιδαν πειστικότατα τα ΜΜΕ.

Από τότε μέχρι τώρα πέρασαν 30 και πλέον χρόνια, και οι Rolling Stones όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά διαπρέπουν κιόλας!

Και μάλιστα είναι τόσο σπουδαίοι, που όπως διάβασα κάπου, κάποτε, η ανακοίνωση και μόνο ότι σκοπεύουν να βγάλουν δίσκο, καθιστά τον δίσκο αυτόν αυτομάτως πλατινένιο! Χωρίς δηλαδή καν να έχει γραφτεί ένα τραγούδι, ο δίσκος έχει ήδη προπωληθεί παντού!

Σαν χθες, πριν από 50 ολόκληρα χρόνια, την 12/7 του 1962  οι Stones εμφανίστηκαν μαζί για πρώτη φορά στο Marquee Club του Λονδίνου.

Έπαιξαν μάλιστα μια διασκευή τους του Come On, του Chuck Berry.

Για να γιορτάσουν αυτή την εκπληκτική από κάθε πλευρά επέτειο, οι γερόλυκοι του ροκ ξαναπήγαν στο συγκεκριμένο κλαμπ της Oxford Street ,και φωτογραφήθηκαν μαζί για πρώτη φορά από το 2008.

Θα ξανακάνουν όμως περιοδεία; Θα ξαναδούμε συναυλία τους; «Όλα είναι πιθανά», λέει ο Keith Richards, «το σκεφτόμαστε, και ήδη κάναμε και μερικές πρόβες… θέλουμε να παραμείνουμε ενεργοί, όσο το δυνατόν περισσότερο».

70άρηδες πλέον οι Stones, και δεν το βάζουν κάτω.

Τι να πω; Τα λόγια είναι περιττά.

Μακάρι να τα εκατοστήσουν, για να τους χαίρονται και τα εγγόνια μου… σε συναυλίες!

www.hollywoodreporter.com/earshot/rolling-stones-marquee-club-photo-348095

Strange Attractor

Keywords
Τυχαία Θέματα