“Ομάδα διαπραγμάτευσης” ή περιοδεύων θίασος;

Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα που ακούγονται και διαρρέονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με το ποιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους, ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα, ποιοι θα παίρνουν τις αποφάσεις. Και το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η μεγαλομανία του κ. Βενιζέλου με τις περίφημες σοφιστείες του περί Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, θέμα για το οποίο γράψαμε εκτενώς.

Τώρα, λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό αρχίζουν και λένε διάφοροι

κύκλοι εντός κι εκτός Ιπποκράτους, ότι υπάρχει θέμα με το τι θα γίνει στις Συνόδους Κορυφής, ποιος δηλαδή θα πηγαίνει σ’ αυτές.

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος δηλαδή… Λες και τα θέματα αυτά δεν έχουν λυθεί. Στις Συνόδους Κορυφής πηγαίνει ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, κι αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Δε θα γίνουμε περιοδεύων θίασος με τρεις πολιτικούς αρχηγούς να πηγαίνουν στις Συνόδους Κορυφής και στο επίσημο δείπνο να μπαίνει ο πρωθυπουργός και οι άλλοι να κάθονται απ’ έξω.

Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση την ώρα που παίζεται το μεγάλο παιχνίδι για την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής. Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι αν θα πρέπει να πάρουμε μέτρα 11,5 δισ. σε δύο χρόνια ή θα γίνει αυτό σε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι το βασικό αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης κι όχι πώς θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα.

Έλεος πια με τις «μπανανόφλουδες» που βάζει ο κ. Βενιζέλος. Αν δε θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες του. Γάμος με το ζόρι δεν γίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα