Θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιλαροτραγωδία στη ΝΔ;

Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά μπήκαμε στον Δεκέμβρη και η ΝΔ όχι μόνο δεν έχει αρχηγό αλλά δεν έχει κάνει και εκλογές. Όχι μόνον αυτό: Δεν ξέρει ούτε πότε θα τις κάνει, ούτε και με ποια εταιρεία. Το παιχνίδι που προσβάλλει και διαλύει το κόμμα συνεχίστηκε και χθες και οι όποιες αποφάσεις μετατέθηκαν για σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένη εταιρεία κάνει

ήδη τεστ, δείγμα ότι το δράμα της ΝΔ θα φτάσει στο τέλος της και θα πάψει να αυτοεξευτελίζεται. Βεβαίως, κανείς δε βάζει το χέρι του στο ευαγγέλιο αν θα γίνουν οι εκλογές διότι όλο και κάτι μπορεί να σκαρφιστεί ο Μεϊμαράκης για να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Δεν αποκλείεται δε να μη γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου αλλά στις αρχές του νέου έτους. Γιατί όχι του Αγίου Πνεύματος μπας και τους έρθει η φώτιση και πάψουν να σκυλεύουν στο πτώμα της ΝΔ. Εδώ μέχρι και ο Τσίπρας τους κοροϊδεύει πλέον. «Δεν μπορούν να βγάλουν αρχηγό τρεις μήνες και θέλουν να κυβερνήσουν» είπε χθες. Πόσο δίκιο είχε για πρώτη φορά ο Αλέξης. Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν μάγκα τον Αλέξη, κάποιοι βάλθηκαν να διαλύσουν ένα κόμμα που κανονικά θα έπρεπε αυτές τις κρίσιμες ώρες να είναι η χρυσή εφεδρεία της χώρας.

Είναι τέτοια η κατάντια που μέχρι και ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται από κανάλι σε κανάλι αναλαμβάνοντας το ρόλο του ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων της χώρας. Αλλά παρ’ όλα αυτά στη Συγγρού ακόμη τσακώνονται αν θα κάνουν εκλογές με sms, με twitter ή με facebook. Έλεος πια. Πρέπει να σταματήσει η κατηφόρα. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να υπάρχουν στελέχη που θα λιώνουν σίδερα. Ξεκινά ο προϋπολογισμός και δεν ακούγεται φωνή από την αντιπολίτευση. Ολόκληρος υπουργός, ο Μάρδας, να λέει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν δειλές και να βγαίνει μόνο ο Άδωνις και να του τα χώνει. Αντί σύσσωμη η ΝΔ να τους «τσακίζει» διότι επί χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έβριζε προδότες και γερμανοτσολιάδες όσους εφάρμοσαν το μνημόνιο, στη Συγγρού ασχολούνται ακόμη με τα μουστάκια του Μεϊμαράκη. Ή με τη μισή... συγγνώμη του Παπαμιμίκου που ανακάλυψε ηλικιακό ρατσισμό. Αμ δεν είναι αυτό φίλε μου. Θέμα ικανοτήτων είναι.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ απόλυτος κυρίαρχος… ακόμη και σε διάλυση, η ΝΔ απλά παρατηρητής… σε πλήρη αποσύνθεση και ο μπάρμπα Βασίλης να κάνει πλάκα με όλους τους αστείους του πολιτικού συστήματος. Ποιος θα το πίστευε ένα χρόνο πριν . Όταν η ΝΔ ήταν στην εξουσία, όταν ο Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός. Τότε που η αισιοδοξία είχε επιστρέψει, η κατανάλωση αυξανόταν, φως στο τούνελ της ύφεσης είχε εμφανιστεί και η μόνη γκρίζα ζώνη ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα αν δεν συνέβαιναν όλα τα τελευταία γεγονότα στη χώρα. Πόσο διαφορετική θα ήταν και η ΝΔ αν συνέχιζε, έστω και με προβλήματα, να κυβερνά. Όμως, φαίνεται ότι η εξουσία ήταν αυτή που τους κρατούσε όλους μαζί. Και ο Σαμαράς ως η μόνη σοβαρή επιλογή. Άπαξ και ξηλώθηκε το πουλόβερ η ΝΔ δεν μαζεύεται πλέον με τίποτε.

Το δράμα και η κωμωδία της Συγγρού πρέπει να τελειώσουν το συντομότερο. Θέλουν να πάρουν το κόμμα κάποιοι; Ας το πάρουν. Αλλά πρέπει να το κάνουν γρήγορα γιατί αλλιώς ο νέος χρόνος θα βρει μια ΝΔ διασπασμένη, έρμαιο του Αλέξη και των αρπακτικών του. Και θα είναι πολύ κρίμα. Διότι άλλο να αλλάξει συθέμελα το κόμμα κι άλλο να καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα