Τα σκυλιά αλυχτάνε… και τους Μαυρογιαλούρους κυνηγάνε

H κυβέρνηση της Αριστεράς είναι έτοιμη να συγκυβερνήσει με τον Βασίλη Λεβέντη. Και αυτό δεν θα είναι καθόλου υποτιμητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποτιμητικό θα είναι για την Ένωση Κεντρώων. Ο Λεβέντης αποδεικνύεται πολύ πιο σοβαρός από αυτούς που κάνουν ότι κυβερνούν.

Η περίπτωση του Β.

Αποστόλου είναι χαρακτηριστική: Έφερε τροπολογία με την οποία οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν 320 εκατ. ευρώ από το περίφημο «πακέτο Χατζηγάκη». Εκείνου του υπουργού Γεωργίας που μοίραζε κοινοτικό χρήμα μπας και αναστηθεί ο καραμανλισμός την περίοδο 2008-2009. Η Κομισιόν και το Ευρωδικαστήριο μας καταδίκασαν και πρέπει να τα επιστρέψουμε αυτά τα κονδύλια. Προφανώς με συμψηφισμό από τις επιδοτήσεις που έχουν λαμβάνειν οι αγρότες.

Τι να κάνει και ο Αποστόλου, ο οποίος έκανε καριέρα σηκώνοντας μπάρες διοδίων στο κίνημα «δεν πληρώνω»; Αναγκάστηκε να φέρει τροπολογία για την ανάκτηση των επιδοτήσεων. Η τροπολογία ψηφίστηκε αλλά ο ίδιος υπουργός «κλείνοντας το μάτι» είπε με στόμφο σαν άλλος Μαυρογιαλούρος: «Όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και εγώ υπουργός δεν θα εφαρμοστεί η τροπολογία. Και καταλαβαίνετε τι σας λέω...» Δηλαδή ο Αποστόλου και η κυβέρνηση θα κοροϊδέψουν του κουτόφραγκους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έχει καλά με τους αγρότες και έχει ο θεός. Τέτοια είναι η κυβέρνηση που έχουμε.

Ανάλογη περίπτωση και αυτή του Χρήστου Σπίρτζη. Πήγε στη Βουλή για να διορίσει στις εταιρείες των συγκοινωνιών όχι 3 αλλά 6 «δικούς του», ως προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους. Όμως, νόμος του ΣΥΡΙΖΑ καταργούσε τις διπλές θέσεις για εξοικονόμηση χρήματος. Δεν μπορεί να πεινάει ο κόσμος, να έχουμε κοινωνική κρίση όπως έλεγε και ο Αλέξης και να πληρώνονται διπλοί και τριπλοί μισθοί. Ο Σπίρτζης το ήξερε βεβαίως αλλά μπροστά στην επιθυμία να βολέψει τους δικούς του, δεν έκανε πίσω. Έφερε τροπολογία που καταργούσε την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 «κολλητοί» του συστήματος της Αριστεράς θα πιάσουν δουλειά. Καθαρός Μαυρογιαλούρος δηλαδή.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα διακυβέρνησης με τρόπο που σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζει σε μια χώρα που είναι σε κρίση. Όμως, αυτά ο Τσίπρας δεν τα βλέπει. Ακούει μόνο τα... σκυλιά να αλυχτάνε, όπως είπε στην Κ.Ο.

Για πείτε μας λοιπόν. Είναι δυνατόν να είναι καλύτεροι και πιο σοβαροί αυτοί οι απίθανοι τύποι από τον Λεβέντη; Μήπως καλύτερα να κάνουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ένωσης Κεντρώων με πρωθυπουργό τον Λεβέντη;

Τι χειρότερο μπορεί να πάθουμε, πόσο περισσότερο μπορεί να καταρρακωθεί η αξιοπιστία της χώρας μας; Πόσο πιο γελοίοι μπορεί να γίνουμε απ' ό,τι τους τελευταίους 10 μήνες με Βαρουφάκηδες, Ζωές και λοιπούς που πέρασαν πάνω από την πλάτη μας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα