Τα νταούλια της Μέρκελ και ο χορός του Τσίπρα

Χτες η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να του ανακοινώσει απλά τις αποφάσεις της και τη συμφωνία της με την Τουρκία να βάλει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Από το Μαξίμου το τηλεφώνημα αυτό το παρουσίασαν ως πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις στέλνοντας

το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτό μόνο αν επιχειρεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το γεγονός όμως είναι ότι η Μέρκελ ανακοινώνει μια εξόχως σοβαρή εξέλιξη από τουρκικό έδαφος και ύστερα από συνάντηση με την τουρκική ηγεσία και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει πλήρη άγνοια. Και όχι μόνο αυτό αλλά πέντε μέρες πριν Μέρκελ και Τσίπρας είχαν τετ α τετ συνάντηση στο Λονδίνο για το προσφυγικό και συζήτησαν τα πάντα εκτός αυτής της απόφασης που άπτεται και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Συζήτησαν τα πάντα εκτός από αυτό και προφανώς η Μέρκελ θεώρησε ανάξιο λόγου να ενημερώσει τον έλληνα πρωθυπουργό για κάτι που τον αφορά άμεσα.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Η χώρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε πλήρη ανυποληψία. Κανένας δεν μας υπολογίζει πλέον σοβαρά στην Ευρώπη. Και έτσι φτάνουμε στην τραγελαφική κατάσταση μια χώρα μέλος της ΕΕ όπως η Γερμανία, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη και της Γαλλίας (είχε προηγηθεί άλλωστε η συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ) να συνεργάζεται και να συζητά με μια χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ όπως η Τουρκία και έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με Ελλάδα και Κύπρο που είναι μέλη της ΕΕ (κατοχή της Κύπρου, Αιγαίο κλπ), παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα αυτών των χωρών.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σημείο όπου από τα πομπώδη του Τσίπρα ως αρχηγού της αντιπολίτευσης που έλεγε ότι θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, ότι θα άλλαζε την κατάσταση στην Ευρώπη, να κινδυνεύουμε να χάσουμε το Αιγαίο… και από χώρα μέλος της ΕΕ να γίνουμε αποθήκη της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα