Στο απροχώρητο η κατάσταση στις Σκουριές

Μετά την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και τα συνεχή επεισόδια που γίνονται στην περιοχή, όλοι το ομολογούσαν. Θα υπάρξουν θύματα και τότε θα τρέχουμε. Τι και αν ακόμη δεν έχουμε νεκρούς, είναι θέμα χρόνου.

Άλλωστε, εννέα τραυματίες, οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, είναι λίγο σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ευνομούμενη;

Η κατάσταση στη Χαλκιδική έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάποιοι πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν για όσα γίνονται εκεί. Όχι μόνο γιατί «μυρίζουν» ελαφρά τρομοκρατία και είναι υποκινούμενα επεισόδια αλλά και γιατί ρεζιλεύουν την Ελλάδα

στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της Κυριακής ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στη θέση Καρατζάς Λάκκος της Χαλκιδικής, μεταξύ αυτών και πολλές γυναίκες. «Άγνωστα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξης. Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί εκ των οποίων οι τέσσερις από σκάγια ενώ προσήχθησαν 3 άτομα από την περιοχή Σκουριών Χαλκιδικής», αναφέρει η αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι διαδηλωτές, αν μπορούν να λέγονται έτσι, σήκωσαν την καραμπίνα και πυροβόλησαν στο ψαχνό. Δηλαδή… καραμπινάτη εγκληματική επίθεση. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών σήμερα στη Χαλκιδική:

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους “δίκαιο” κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα». Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως και να έχει, με την κατάσταση εκτός ελέγχου κάτι πρέπει να γίνει. Διότι δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς πολίτες διαμαρτυρόμενους για το δίκιο τους. Μέσα σ’ αυτούς έχουν παρεισφρήσει εγκληματικά στοιχεία και θα υπάρξουν νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα