Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2012 το ευρώ - Σε νέο χαμηλό 5ετίας το πετρέλαιο

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας, εν όψει των θετικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που αναμένουν οι οικονομολόγοι αυτή την εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος υποχώρησε στα 1,2248 δολάρια λίγο πριν τις 12 (ώρα Ελλάδας), που είναι η χαμηλότερη από τον Αύγουστο του 2012, ενώ στη συνέχεια

ανέκαμψε ελαφρά και διαμορφώνεται στα 1,2262 δολάρια.

Πετρέλαιο

H τιμή του πετρελαίου Brent «βυθίσθηκε» σε νέο χαμηλό 5ετίας, καθώς η απόφαση του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα να κρατήσει αμετάβλητη την παραγωγή του, σε μία περίοδο υπερπροσφοράς στην αγορά, οδηγεί όλο και περισσότερες τράπεζες να μειώνουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

To Brent υποχώρησε έως και 1,72 δολάρια ανά βαρέλι, στα 67,35 δολάρια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Οκτώβριο του 2009.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI), η τιμή του οποίου για τις προμήθειες Ιανουαρίου μειώθηκε έως 1,25 δολάρια το βαρέλι στα 64,59 δολάρια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα