Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο για τους τρεις οπλίτες

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στους τρεις οπλίτες που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, χθες, από έκρηξη ελαττωματικού πυροσωλήνα στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, στις κηδείες που πραγματοποιούνται στο Βόλο και στα Πετρωτά Αχαϊας.

Ο επίλογος του δράματος γράφεται στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Βόλο για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών - επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, του 33χρονου Ορφανίδη Γεώργιου και του 34χρονου Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι

σκοτώθηκαν μαζί με τον 19χρονο έφεδρο δεκανέα, Ανδρικόπουλο Φώτιο, το μεσημέρι της Τρίτης, στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, όταν εξερράγη απαρχαιωμένος πυροσωλήνας όλμου κατά την διάρκεια προγραμματισμένων βολών.

Ο 19χρονος- η σορός του οποίου μεταφέρθηκε χθες τα μεσάνυχτα με C130 από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα- κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Πετρωτά Αχαΐας.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις στη μνήμη των τριών θυμάτων της τραγωδίας, ενώ θα τους απονεμηθεί και Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και, όπως είπε ο ιατροδικαστής -σύμφωνα με πληροφορίες- «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα