Ράπισμα Πορτάλιου σε Τσίπρα

Η Ελένη Πορτάλιου ανήκε στην Ανανεωτική Αριστερά από τότε που ο Τσίπρας φορούσε... πάνες. Ήταν και υποψήφια για το δήμο της Αθήνας πριν τέσσερα χρόνια και η Κουμουνδούρου την πίκρανε όταν την έκανε πέρα για χάρη του Σακελλαρίδη. Επειδή, όμως, δε μασάει τα λόγια της, και καταλαβαίνοντας την ξεφτίλα που επικρατεί στο κόμμα, εξαπέλυσε επίθεση για την επίσκεψη Τσίπρα

στο Άγιον Όρος.

Με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η κ. Πορτάλιου επιτίθεται στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, ειδικά για την επιλογή της ρήσης των Ζαπατίστας «όλα για όλους τίποτε για μας» που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η σφοδρή κριτική της Ελένης Πορτάλιου επικεντρώνεται στους επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας (πρόκειται για το σκληρό πυρήνα γύρω από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά).

Η χρήση της φράσης αυτής, κατά την κυρία Πορτάλιου «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: τα άγια τοις κυσί. «Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού.

Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους.

Αλλά ποιος ακούει την κ. Πορτάλιου. Όλοι οι δήθεν αριστεροί αποθέωσαν τον Αλέξη για το ταξίδι του στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κάποτε κατηγορούσαν τη ΝΔ για τις σχέσεις με την Εκκλησία μιλώντας για τη «Δεξιά του Κυρίου». Για την «Αριστερά του Κυρίου» δε μιλάει κανένας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα