Πόλεμος μιζών μεταξύ εμπόρων όπλων και πολιτικών;

Πολύς λόγος έχει γίνει για την αναβάθμιση των F - 16 και για τη συμφωνία που αποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ουάσιγκτον. Μια συμφωνία που δεν του ήταν άγνωστη, δεν τον ξάφνιασε ο Τραμπ και τον ανάγκασε να την υπογράψει.

Άλλωστε, η αναβάθμιση των αεροσκαφών ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, τις οποίες σκοπίμως διαρρέουν και διάφοροι εθνοπατριώτες

της δραχμής, η εθνική άμυνα είναι ύψιστης σημασίας ζήτημα για τη χώρα. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να πάμε με σαπάκια να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν υπεροπλία. Και ασφαλώς δεν μπορούμε να αφήσουμε την πατρίδα χωρίς προστασία.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η σύμβαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και η οποία έχει πολλά θολά σημεία.

Κατ’ αρχάς είναι ντροπή να ανακοινώνεται μια συμφωνία χωρίς να γνωρίζουμε βασικές λεπτομέρειες. Αντισταθμιστικά ο κ. Τσίπρας απαίτησε; Θα υπάρχουν ωφελήματα για τη χώρα από μια τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα σύμβαση;

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε και με άλλα γκρίζα σημεία. Το Μαξίμου βγαίνει και λέει ότι δεν θα είναι 2,4 δις το πρόγραμμα αλλά 1,1 δισ. και θα δοθεί σε βάθος δεκαετίας και αφού βγει η χώρα από τα μνημόνια. Κατ’ αρχάς γνωρίζουμε ότι είναι ψέμα το τελευταίο γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θα βγει η χώρα από την σκληρή λιτότητα καθώς ο κ. Τσίπρας και η πολιτική του εγκλώβισαν την οικονομία σ’ αυτό το χάος.

Κατά δεύτερον όταν αποφασίζει ένα τόσο μεγάλο ποσό που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, έχει προηγουμένως βρει λεφτά για τους συνταξιούχους; Για τις εκατοντάδες χιλιάδες που περιμένουν σύνταξη ή εφάπαξ και θα την λάβουν μετά από 2 - 3 χρόνια θα μιλήσει κανείς ή θα ασχολούμαστε με το πρωτογενές πλεόνασμα που όσο πάει και φουσκώνει μόνο και μόνο για να αναδειχθεί το… comeback που μας πουλάει ο Τσίπρας;

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα πρώτα εξασφαλίζεις το ψωμί από τους πολίτες και μετά όλα τα υπόλοιπα. Γιατί π.χ. αν αναβαθμίσεις τα αεροσκάφη και οι πιλότοι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους παίρνουν 1.200 ευρώ τότε δεν έχεις κάνει τίποτε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Έχουμε την αίσθηση ότι στην περίπτωση της… ξαφνικής συμφωνίας για την οποία πανηγυρίζουν στις ΗΠΑ κι όχι στην Αθήνα, έχουν παιχτεί μίζες εξοπλιστικές. Κάποιοι ήθελαν την παρούσα χρονική στιγμή να κάνουν τη μπίζνα τους κι έτσι έκλεισε το θέμα για την κυβέρνηση.

Και πέραν της πολιτικής στήριξης που αγόρασε ο Τσίπρας από τον Τραμπ, υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι το αντάλλαγμα του πρωθυπουργού στο συνεταιράκι του τον Πάνο Καμμένο για όλα όσα του προσφέρει. Ανταλλαγή… χαρών κάνουν ο ένας με τον άλλον προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Και θα πουλήσουν και δήθεν πατριωτισμό με την αναβάθμιση των F - 16 προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα.

Όμως, αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση, να περάσει επικοινωνιακά δηλαδή ότι αυτή αγωνίζεται για την άμυνα της χώρας κι όχι οι άλλοι, είναι ύπουλο. Όχι να το παίζουν πατριώτες και οι αρνητές στράτευσης. Όχι να το παίζει πατριώτης ο Τσίπρας που είδε F - 16 προχθές που πήγε να πετάξει. Γιατί αυτοί έλεγαν παλιά «βούτυρο αντί για όπλα», αυτοί φώναζαν φονιάδες και ιμπεριαλιστές τους Αμερικανούς.

Κι αυτοί δίνουν τώρα 2,4 δις ευρώ χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα, για την ανεργία ή οτιδήποτε άλλο.

Και κάτι τελευταίο: Ακούγεται ότι ο Τσίπρας είχε τάξει και στον Μακρόν δουλειά, είτε με αναβάθμιση των Mirage είτε με τα Rafale. Τον αδειάζει; Ή μήπως απλά έχουμε… πόλεμο μιζών μεταξύ εμπόρων όπλων και πολιτικών;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα