«Βόμβα» στην Αλβανία: Πρώην υπερυπουργός του Ράμα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Πολιτικό σεισμός στην Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις από την Ιταλική αστυνομία ότι ένας πρώην υπερ-υπουργός της κυβέρνησης αλλά και στενός συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα συμμετείχε σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Την Δευτέρα οι Ιταλικές αρχές προσχώρησαν στην σύλληψη δύο μελών του κυκλώματος που διακινούσαν ναρκωτικά τόσο στην Ιταλία όσο και στην

Ελλάδα. Οι συλληφθέντες είχαν μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των αρχών για την διακίνηση ποσότητας 3,5 τόνων μαριχουάνας στην περιοχή της Κατάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ο ξάδερφος του Σαημίρ Ταχίρι ( του πρώην υπουργού) είναι μέλος της σπείρας.

Παλιότερα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα είχε καταγγείλει ότι ο ξάδερφος του υπουργού χρησιμοποιούσε το υπουργικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κατέγραψε ο υπερ κοριός της Ιταλικής αστυνομίας έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλίες του πρώην υπουργού και νυν υπεύθυνου για την κυβερνητική πολιτική του κόμματος Ράμα, με τους Αλβανούς μαφιόζους για διακίνηση συγκριμένων ποσοτήτων, χρηματικών ποσών και παραληπτών.

Ο ίδιος ο Έντι Ράμα μέσω κοινωνικών δικτύων δήλωσε ότι: «Θέλουμε να μάθουμε το γρηγορότερο την αλήθεια. Είναι αηδιαστικά και συγκλονιστικά τα όσα έχουν βγει από τις συνομιλίες των 2 εγκληματιών. Τον Σαιμίρ Ταχίρι τον ξέω χρόνια και έχω μόνο λόγια συμπαράστασης να πω για αυτόν. Αλλά σήμερα η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Ο ίδιος ο Ταχίρι με δηλώσεις του στον Αλβανικό τύπο υποστήριξε ότι δεν έχιε καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το μόνο του λάθος ήταν ότι πούλησε στον ξάδελφο του το αυτοκίνητο του. «Εγώ σήμερα δεν ζητάω από κανέναν ούτε να με πιστέψει αλλά ούτε και να με καλύψει δημόσια. Θα περιμένω μέχρι το τέλος να ολοκληρωθεί κάθε έρευνα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση.»

Πάντως οι Ιταλικές αρχές έχουν στα χέρια τους έναν ογκωδέστατο φάκελο με πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευση πολλές φορές έχει καταγγείλει ότι η κυβέρνηση Ράμα, έχει στενές οικονομικές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής. Η Αλβανία έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ως η Κολομβία της Ευρώπης και η εμπλοκή κορυφαίου υπουργού σε μια τέτοια υπόθεση προκαλεί κυβερνητικούς τριγμούς σύμφωνα με τον τύπο της γειτονικής χώρας.

Την ίδια στιγμή μπλεγμένος φέρεται να είναι και ο αρχηγός της αστυνομικός διευθυντής της Χειμάρρας, τον οποίο είχε καταγγείλει από το 2005 η αλβανική αντιπολίτευση, αποκαλύπτοντας μάλιστα την συνεργασία του συγκεκριμένου κυκλώματος με τον Διοικητή του αστυνομικού φυλακίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας, , Sokol Bode, παρουσιάζοντας φωτογραφίες του παρέα με τον αρχηγό της σπείρας Moisi Habilaj.

Οι αποκάλυψης αυτές επιβεβαιώνονται από την έρευνα της Ιταλικής αστυνομίας όπου όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των μελών της σπείρας, «οι διοικητές της Αλβανικής αστυνομίας είναι τόσο διεφθαρμένοι που σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι βοηθούν στην φόρτωση των σκαφών με ναρκωτικά που έχουν προορισμό την Ιταλία».

Για τις διαδρομές των ναρκωτικών μέσα από τις παραλίες τις Χειμάρρας είχε γράψει και το ET Magazine πριν ένα χρόνο, αναφέροντας μάλιστα τότε και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που περιέγραψαν στο EleftherosTypos.gr αξιωματικοί της Αλβανικής αστυνομίας.

«Πριν από λίγες μέρες δύο φουσκωτά σκάφη περίμεναν να «ανεφοδιαστούν» και να περάσουν απέναντι. Τα δύο σκάφη έκαναν «βόλτες» απέναντι ακριβώς από την Κέρκυρα στις παραλίες της Χειμάρρας και μόλις η ώρα έδειξε δύο τα ξημερώματα άρχισαν να κάνουν σινιάλο αναβοσβήνοντας τους προβολείς τους προς τα παράλια της Αλβανίας. Εκεί ερχόταν η «απάντηση» από τα πολυτελή τζιπ των συνεργών τους με τα φώτα τους να «παίζουν» ρυθμικά μέσα στο σκοτάδι. Μετά από λίγη ώρα και αφού τα σκάφη πλησίασαν την ερημική παραλία τα τζιπ μέσα από τους χωματόδρομους κατέβηκαν και παρέδωσαν το εμπόρευμα». «Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στα παράλια» είχε εξομολογηθεί πολύ καλά ενημερωμένη αστυνομική πηγή στο EleftherosTypos.gr.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα