Ποιοι θέλουν να αποτύχει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ

Θα επικαλεστούμε για ακόμα μία φορά την περίφημη φράση του Δάντη ότι «οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση». Και για όσους κλείνουν το μάτι στον εχθρό, θα προσθέταμε.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Θα θυμάστε ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως μεταβατικό πρόεδρο τον Β. Μεϊμαράκη.

Θεώρησε ότι με την κίνηση αυτή, το κόμμα θα οδηγείτο με ηρεμία σε εκλογές,

καθώς ο Β. Μεϊμαράκης με την πείρα που διέθετε και με την ευρεία αποδοχή βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θα διασφάλιζε την αναγκαία ομαλότητα.

Δυστυχώς διαψεύστηκε με τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Η αρχή έγινε όταν ο Β . Μεϊμαράκης απαίτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν το μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας μετά από την περιφανή διαπραγμάτευση. Επί της ουσίας η συγκεκριμένη κίνηση του Μεϊμαράκη έδωσε το φιλί της ζωής στον Τσίπρα και τον Καμμένο. Διότι εάν είχε πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να του πει να παραιτηθεί, να μπει ένας πρωθυπουργός ευρείας αποδοχής κι όλοι μαζί να διαπραγματευτούν τη σωτηρία της Ελλάδας, σήμερα δεν θα υπήρχε Τσίπρας. Είχε χάσει σχεδόν 40 βουλευτές για όσους έχουν κοντή μνήμη. Κοινώς κατάρρευση...

Όμως ο «πρόεδρος της καρδιάς» μας δεν έμεινε εκεί, αντίθετα συνέχισε να «στηρίζει» τον Τσίπρα και την παρέα του.

Όλοι θα θυμούνται την (καταστροφική;) καμπάνια του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Τη στιγμή που ο Τσίπρας έπαιζε τα ρέστα του με το γνωστό «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ο κ. Μεϊμαράκης πρότεινε στον κ. Τσίπρα να πιουν καφέ στην Κουμουνδούρου. Ως αναμενόμενο, ο Α. Τσίπρας κέρδισε πανηγυρικά.

Επισημαίνεται ότι ήδη οι Καραμανλικοί Π. Παυλόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος, είχαν γίνει.... Συριζαίοι. Ο πρώτος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Α. Τσίπρα και ο δεύτερος κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται ότι μόνο ο Κ. Μητσοτάκης καταψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο εκκωφαντικό μήνυμα στην καραμανλική πτέρυγα και τα αλισβερίσια της με τους Συριζαίους.

Η επόμενη φάση του δράματος για τους Καραμανλικούς εκτυλίχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Πάρα την ενεργή στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Β. Μεϊμαράκη, ηττήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη. Ο λόγος απλός, οι νεοδημοκράτες αντιλήφθηκαν το πολιτικό παιχνίδι των Καραμανλικών με τους Συριζαίους, «μαύρισαν» τον Βαγγέλα και εξέλεξαν τον Κυριάκο ηγέτη της παράταξης μπας και γλιτώσει η Ελλάδα από την λαίλαπα του Τσίπρα.

Οι Καραμανλικοί υπέστησαν πανωλεθρία κι από τότε πριονίζουν την καρέκλα του Κυριάκου.

Πότε βγάζοντας τον Βαγγέλη να λέει τζάμπα μάγκα τον Μητσοτάκη, πότε βγάζοντας την Παπακώστα να διαφωνεί με την γραμμή του κόμματος, πότε στηρίζοντας, έμμεσα πάντα, δεξιά νεόκοπα κόμματα, λίγο με τα tweets του Αντώναρου, πότε με τα κομμάτια διαφόρων καραμανλικών δημοσιογράφων, πότε με τον Καμμένο που πίνει νερό στο όνομα του Καραμανλή και βρίζει τον Κυριάκο, πότε με την ευγενική χορηγία των συριζαίικων ΜΜΕ κλπ...

Και φυσικά με την εκκωφαντική... αφωνία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ούτε που μπαίνει στον κόπο να τους... μαζέψει και να στηρίξει τον πρόεδρο της παράταξης, όπως κάνει ο Σαμαράς.

Εάν τα παραπάνω δεν είναι άμεση στήριξη στον Τσίπρα, τότε τι είναι;

Κι όλα αυτά με τελικό στόχο να στερήσουν την αυτοδυναμία από τον Μητσοτάκη, ώστε μετά να τον αμφισβητήσουν.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα πετύχουν τον στόχο τους. Το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουν τον Μητσοτάκη μέχρις εσχάτων για να ξαναπάρουν το κόμμα το οποίο θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Τα ίδια έκαναν και στον Σαμαρά. Ξέχασαν όμως ότι όταν διαπράττεις το ίδιο έγκλημα για δεύτερη φόρα είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις.

Οι νεοδημοκράτες άλλα και οι υπόλοιποι εν δυνάμει ψηφοφόροι της ΝΔ, μπορεί να... μάσησαν τον σανό που τους σέρβιραν το 2014, αλλά απέδειξαν στις εσωκομματικές το 2016 ότι δεν μασάνε...

Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το ίδιο και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Νισάφι πια με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.

ΥΓ. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι επιθέσεις κατά του Μητσοτάκη (Βρώμικη επίθεση στον Κυριάκο από «Δεξιούληδες» κι «Αριστερούληδες»...) κι επειδή θα ενταθούν ακόμη περισσότερο λόγω του σφυροκοπήματος του Κυριάκου στον Καμμένο, καλό είναι στην Πειραιώς να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Θα επανέλθουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα