Πιστή στη συμφωνία για το μεταναστευτικό δηλώνει η ΕΕ

20:54 3/8/2016 - Πηγή: Antinews

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είναι προσηλωμένη στη συμφωνία για το μεταναστευτικό που υπεγράφη με την Τουρκία τον Μάρτιο και θα πιέσει για την επιτυχή υλοποίηση της, ως μέρος του συνολικού προγράμματος του μπλοκ για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Η Επιτροπή έχει ένα σχέδιο Α και αυτό είναι να κάνει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να πετύχει" δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. "Δεν είναι ένα σχέδιο

που αναλάβαμε μόλις χθες. Είχαμε μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή ατζέντα για τη μετανάστευση από το 2015 και περάσαμε τους τελευταίους 15 μήνες για την παράδοση αυτής της ατζέντας", είπε. "Αυτό είναι το σχέδιό μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και να βοηθήσουμε τις χώρες που βρίσκονται υπό πίεση" συμπλήρωσε η Αντρέεβα.

Η Επιτροπή την Τρίτη αντιμετώπισε τις κατηγορίες ενάντια στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποδυναμώνεται η κατάσταση του έθνους ως "ασφαλούς τρίτης χώρας" όσον αφορά την πολιτική για τους πρόσφυγες της ΕΕ. "Παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, το τουρκικό νομικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία και οι εγγυήσεις που παρέχονται από τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση των Σύρων και των μη υπηκόων της Συρίας που επιστρέφουν από την Ελλάδα προς την Τουρκία μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ως επαρκής προστασία", δήλωσε η Αντρέεβα. "Αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται κυρίως στις πρόσφατες δεσμεύσεις που ανέλαβαν δημοσίως οι τουρκικές αρχές, και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων", ότι η συμφωνία για τη μετανάστευση ΕΕ-Τουρκίας και το τουρκικό νομικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία συνεχίζει "να εφαρμόζεται αποτελεσματικά" είπε η Αντρέεβα. "Προς το παρόν, η Επιτροπή δεν έχει καμία ένδειξη ότι συμβαίνει το αντίθετο και, ως εκ τούτου η Τουρκία μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ως ασφαλής τρίτη χώρα" κατέληξε.

bloomberg.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα