Μαντάς: Ήττα η απώλεια του ΕΚΑΣ - Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ

17:52 3/8/2016 - Πηγή: Antinews

Ήττα της κυβέρνησης χαρακτήρισε την απώλεια του ΕΚΑΣ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους παραδέχθηκε ότι η απώλεια του επιδόματος ήταν ήττα στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έκανε την προσπάθειά της.

Παράλληλα ανέφερε ότι «μετά την πρώτη αξιολόγηση η κατάσταση και η οικονομία της χώρας έχουν μπει σε σχετική σταθερότητα».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Χ. Μαντά, η ΝΔ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η «κρίση ειλικρίνειας» του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει «αυτό που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκεια του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».

Κυβερνητικές πηγές, σε μία προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, κατηγόρησαν για ακόμα μια ακόμα φόρα τη ΝΔ, ότι «είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Από το γραφείο Τύπου της Ν Δ, για τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει “οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες. Διότι τώρα, ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους. Κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, που δήθεν δεν θα κόβονταν. Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργείτο. Διογκώθηκαν και έγιναν αβάσταχτοι όλοι οι φόροι. Όλες οι υποσχέσεις τους, εξαιτίας της “βραβευμένης” διαπραγματευτικής ανικανότητάς τους, κατέληξαν στο αντίθετο.Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα ψέματά τους εξοργίζουν πλέον τους πολίτες. Δεν πείθουν πια κανένα. Ούτε καν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ...».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα