Ηθική η απόσπαση της συζύγου του πρωθυπουργού;

16:21 3/8/2016 - Πηγή: Antinews

«Νόμιμη» αλλά και «ηθική» χαρακτήρισε την απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, με την οποία ρωτά με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις πήρε την απόσπαση.

O κ. Φίλης, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητείται το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» επειδή, όπως ανέφερε, η

κ. Μπαζιάνα είναι σύζυγος του πρωθυπουργού.

«Η κ. Μπαζιάνα έχει όλα τα επιστημονικά εφόδια για να πάει σε μια θέση που προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις και όχι για να αποστρατευτεί ή να βολευτεί, όπως διατείνονται κάποιοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργού και κάτι θα ξέρει όταν μιλά για το νόμιμο. Πράγματι η κ. Μπαζιάνα έχει πιθανότατα όλα τα προσόντα να είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και να αποσπάται από την Κοζάνη στη... Λοζάνη. Αλλά γιατί αυτό είναι ηθικό κύριε Φίλη; Γιατί δηλαδή δεν πρέπει να στηλιτεύονται τέτοιες πρακτικές; Και μήπως θα έπρεπε να ερωτηθείτε αν υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση στο ΕΜΠ; Διότι αν υπήρχαν θα πρέπει να δούμε αν πράγματι έγινε επιλεκτική απόσπαση της κυρίας του πρωθυπουργού.

Όμως, και η ίδια δεν αισθάνεται την ανάγκη να μην κάνει αποδεκτή την απόσπαση; Μήπως για να είναι η γυναίκα του Καίσαρα τίμια θα έπρεπε από μόνη της να αποδεχθεί απόσπαση στο πιο... δυσπρόσιτο πανεπιστήμιο της χώρας, έτσι για να δείξει ότι είναι υπεράνω και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση;

Ή μήπως να θυμίσουμε τι έλεγε η αριστερά κι όχι μόνο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως π.χ. για την επαγγελματική πορεία της κ. Νατάσσας Παζαϊτη, συζύγου του Κώστα Καραμανλή; Εκτός κι αν η αριστερή, πρώην κνίτισσα κ. Μπαζιάνα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφορετικά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα