Πέθανε η θρυλική Σίρλεϊ Τεμπλ

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ. Το κοριτσάκι –θαύμα του Χόλιγουντ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της σε ηλικία μόλις τριών ετών και στα έξι ήταν ήδη μεγάλη σταρ. Το 1934 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Stand Up And Cheer και έμεινε στην ιστορία ως η νεαρότερη κάτοχος

του. Η Τεμπλ συνέχισε τις επιτυχημένες της εμφανίσεις στη δεκαετία του 1930, σε ταινίες όπως «Τα έξυπνα ματάκια» (Bright Eyes,1934), «Μωρό μου υποκλίσου» (Baby Take A Bow, 1934), «Ο μικρός συνταγματάρχης» (The Little Colonel, 1935) κ.ά., στις οποίες καθιέρωσε έναν τύπο νεαρού χαριτωμένου κοριτσιού που μπορούσε να παίζει και καλά, την ιδανική δηλαδή ενσάρκωση του Αμερικανικού Ονείρου στον κινηματογράφο. Πολλές φορές έκανε λόγο για την χαμένη παιδικότητά της. «Σταμάτησα να πιστεύω στον Αϊ Βασίλη, όταν μια μέρα, στα έξι μου, η μαμά μου με πήγε σε ένα εμπορικό κι αυτός μου ζήτησε αυτόγραφο» είπε κάποτε.

Ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις παιδιών-ηθοποιών που συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία ως ενήλικη, εκτός κινηματογράφου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (1968), ενώ αργότερα χρημάτισε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γκάνα (1974-76) και στην πρώην Τσεχοσλοβακία (1989).

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25719377

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα