Στείλτε τον Παπαδημούλη στο... Dancing with the stars

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στα κάγκελα για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές; Γιατί αντιδρά με τόσο μένος στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού και στη δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να αποφασίζουν για τους ευρωβουλευτές που θέλουν; Είναι δυνατόν ένα… αριστερό κόμμα να πηγαίνει κόντρα στην πρόοδο και να εμφανίζεται πιο οπισθοδρομικό από ένα δεξιό κόμμα όπως η ΝΔ;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται, αλλά όλα έχουν μια απάντηση. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

είναι αποτέλεσμα της μικροψυχίας που γράφαμε σε άλλο άρθρο. Αλλά είναι και αποτέλεσμα της υποκρισίας που χαρακτηρίζει τους συντρόφους της Κουμουνδούρου. Έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος πριν ακριβώς από 4 χρόνια είχε ζητήσει αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές και είχε κάνει την ίδια πρόταση που σήμερα η κυβέρνηση κάνει νόμο του κράτους.

Είναι Μάιος του 2009 και ο κ. Παπαδημούλης κάνει την εξής δήλωση: «Αντί οι ευρωβουλευτές να διορίζονται από τους αρχηγούς, θα πρέπει να εκλέγονται δημοκρατικά από τους πολίτες».

Θέλετε να διαβάσετε τι είπε ο ίδιος βουλευτής μόλις έγινε γνωστή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης; «Η επιλογή του σταυρού, αντί της λίστας στις Ευρωεκλογές, γλιτώνει τους Σαμαρά-Βενιζέλο, από αρχηγικές επιλογές. Όχι όμως και από την ήττα...».

Αυτό βρήκε να πει ο κ. Παπαδημούλης αντί να υποστηρίξει ότι ο Σαμαράς… τον αντιγράφει. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων". Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα».

Τέτοιο ρεσιτάλ υποκρισίας δεν υπάρχει πουθενά. Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα μπορούν να πάνε άνετα και να διακριθούν στο… Dancing with the stars. Με τέτοιες κωλοτούμπες θα πάρουν το βραβείο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα