Παρίσι: Όχημα έπεσε πάνω σε στρατιώτες, ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος

15:09 9/8/2017 - Πηγή: Antinews

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε Γάλλους στρατιώτες στο προάστιο Levallois-Perret του Παρισιού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι (εκ των οποίων οι 2 σοβαρά) όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.


Την ίδια ώρα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγή η οποία διευκρινίζει πως δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο σοβαρά τραυματιών.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οχήματος και του οδηγού, την οποία έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική, ενώ έρευνες ξεκινησε

και το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού.



Νωρίτερα η γαλλική αστυνομία έκανε λόγο για "μια a priori σκόπιμη ενέργεια". Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Levallois, τον οποίο επικαλείται το Reuters, το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και το συμβάν ήταν χωρίς αμφιβολία σκόπιμη ενέργεια.

Όπως ανέφερε πηγή της αστυνομίας στην Le Figaro, αυτή την στιγμή οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, για μεθυσμένο οδηγό ή για οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα.


Για "δειλή πράξη" έκανε λόγο η γαλλίδα υπ. Άμυνας

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε σήμερα ως "δειλή ενέργεια" την επίθεση κοντά στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα η υπουργός, αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καταδίκασε "με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα αυτή τη δειλή ενέργεια που δεν θα διασπάσει καθόλου την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών να εργάζονται για την ασφάλεια των Γάλλων".

Σημειώνεται ότι οι Γάλλοι στρατιώτες θα πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Sentinelle, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015 μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα κατά του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο του 2015. Το Σάββατο, στη βάση του Πύργου του Άιφελ, ένας νέος άνδρας που νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο αλλά είχε άδεια εξόδου διέσχισε ένα προπύλαιο, έβγαλε μαχαίρι και έσπρωξε έναν φρουρό ασφαλείας. Κατά την ανάκρισή του δήλωσε πως ήθελε να "διαπράξει επίθεση εναντίον ενός στρατιώτη".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα