Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το "Noor 1" με τους δύο τόνους ηρωίνης

Η αποκάλυψη της... ξαφνικής αδιαθεσίας της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «ναρκοκαραβιού» Noor 1 προκάλεσε σεισμό στη δικαιοσύνη και οδήγησε στην παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Α.Π. Ε. Κουτζαμάνη με αφορμή δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για την βασιμότητα του κωλύματός της και «επειδή βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος των λειτουργών της», διαβίβασε το φάκελο με τις σχετικές αναφορές του τύπου στον

προϊστάμενο της επιθεώρησης του Αρείου Πάγου.

Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας».

Το θέμα είχε δημοσιεύσει χθες και το Antinews.

Γράφαμε συγκεκριμένα:

Βόμβα μεγατόνων σκάει στο χώρο της δικαιοσύνης; Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχωρεί από τη δίκη, δηλώνοντας κώλυμα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα δίκαζε την υπόθεση του πλοίου Noor 1. Εκείνου που μετέφερε 2 τόνους ηρωίνης και για το οποίο κατηγορούνται βαριά ονόματα των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστής αποσύρεται ενώ η δίκη θα ξεκινούσε στις 6 Οκτωβρίου επικαλούμενη... μυϊκούς πόνους. Μακάρι να είναι καλά η γυναίκα και οι... μυϊκοί πόνοι να έχουν γίνει από φυσικούς λόγους κι όχι με... παρεμβάσεις τρίτων. Ξέρετε τι εννοούμε. Τραμπούκους, νονούς της νύχτας που χτυπάνε συχνά τον τελευταίο καιρό για να εκφοβίσουν όσο μπορούν μάρτυρες, άλλους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και αντιπάλους του... μεγάλου αφεντικού.

Τι να έχει συμβεί άραγε; Φοβήθηκε κάτι η δικαστική λειτουργός; Υπήρξαν απειλές εναντίον της καθώς διακυβεύεται μια πολύ μεγάλη υπόθεση;

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο με την φορτωμένη ηρωϊνη πιάστηκε μετά τη μεταφορά των ναρκωτικών από το Ντουμπάι σε βίλα στη Φιλοθέη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν 35 κατηγορούμενοι ενώ έχουν ορισθεί 12 μάρτυρες κατηγορίας. Οι δικαστικοί λειτουργοί επιζητούν τη γρήγορη εξέταση της υπόθεσης αφού τίθεται ζήτημα αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτοί που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο επιχειρηματίας Αιμίλιος Κοτσώνης, επιχειρηματίας στον Πειραιά και πρώην στέλεχος της ομάδας του Ολυμπιακού.

Να θυμίσουμε επίσης ότι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ένας Τούρκος φυλακισμένος στον Κορυδαλλό και ένας άλλος μάρτυρας, φυγόδικος, έχουν πεθάνει. Ο ένας από αίτια που παραμένουν αδιευκρίνιστα και ο άλλος δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα