Το υπουργείο Άμυνας έγινε “υπουργείο Καμμένου”

Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι το υπουργείο Άμυνας, έμεινε χωρίς υφυπουργό. Είναι μια από τις σπανιότατες φορές που γίνεται αυτό. Και δεν έγινε, επειδή δήθεν θέλει ο πρωθυπουργός να μειώσει τις θέσεις στην κυβέρνηση, αλλά, όπως οργιάζουν οι πληροφορίες στους διαδρόμους του Πενταγώνου, για να αφήσει το υπουργείο Άμυνας αποκλειστικό χωράφι του Πάνου Καμμένου. Καθίσταται εμφανές ότι ο Τσίπρας δεν θεωρεί τον Καμμένο

απλά έναν “εταίρο” του, της τάξης του 3%, αλλά του δίνει ό,τι ζητήσει. Και ειδικά στον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας, το' χουμε πει, δεν παίζεις με τέτοια πράγματα.

Υφυπουργός, όπως είναι γνωστό, μέχρι την προεκλογική περίοδο, ήταν ο πρώην στρατιωτικός, Νίκος Τόσκας. Και, κατά πως λέγεται, ήταν ο μόνος “ενοχλητικός” για τον Καμμένο. Τώρα, δια της κλωτσιάς προς τα πάνω, απομακρύνθηκε από το υπουργείο Άμυνας, αν και ήταν ο μόνος που είχε δουλέψει σοβαρά το πρώτο επτάμηνο της συγκυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τοποθετήθηκε λοιπόν, στην “ηλεκτρική καρέκλα” του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (αρμοδιότητα Δημόσιας Τάξης). Φαντάζεται κανείς τι σημαίνει η τοποθέτηση ενός στρατιωτικού ως επικεφαλής των αστυνομικών; Όποιος ξέρει την τεράστια “συμπάθεια” που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δυο κλάδους, μπορεί να καταλάβει. Βέβαια, η “ομάδα Κοτζιά”, με την υπουργοποίηση του Νίκου Τόσκα (ανήκει στην ομάδα “Πράττω” του Ν.Κοτζιά), έχει πλέον στον “έλεγχό” της δυο νευραλγικής σημασίας υπουργεία. Το υπουργείο Εξωτερικών, με επικεφαλής τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά, και τώρα το Δημόσιας Τάξης. Άραγε, ο Ν.Κοτζιάς, γνωστός “τακτικιστής”, συμφώνησε σε αυτήν την “κλωτσιά προς τα πάνω” του Νίκου Τόσκα; Στο υπουργείο Άμυνας, πάντως, οργιάζει η φημολογία ότι η απομάκρυνση Τόσκα ήταν επιθυμία του Π.Καμμένου.

Να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι, την ημέρα που καιγόταν η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα, και ο πρωθυπουργός είχε ανεβεί στην αίθουσα επιχειρήσεων του Πενταγώνου (ΕΘΚΕΠΙΧ) για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, ο μόνος που ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί, ήταν ο Νίκος Τόσκας. Αντίθετα, ο Π.Καμμένος ήταν στην Ικαρία, μαζί με όλη την ηγεσία των ΕΔ (πλην του αρχηγού ΓΕΣ) για να κόψει την κορδέλα για έναν μικρό δρόμο που έφτιαχνε το Μηχανικό (ο Π.Καμμένος το ονόμασε νέα-ΜΟΜΑ). Όπως μάλιστα, κατήγγειλε κατόπιν η ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας, γύρισε από την Ικαρία το απόγευμα (!), με ελικόπτερο των ΕΔ, έμεινε στην Αθήνα μερικές ώρες, και ξαναπέταξε στο νησί με ελικόπτερο των ΕΔ, για να επανέλθει στην πρωτεύουσα την επομένη πάλι με ελικόπτερο. Άραγε, ο κ.Καμμένος, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει τις πτήσεις κυβερνητικών στο παρελθόν με ελικόπτερο, θα μας πει πόσες χιλιάδες ευρώ στοίχισαν αυτές οι πτήσεις του από και προς το νησί της πεθεράς του;

Ακόμα και σήμερα, στο υπουργείο Άμυνας δεν έχουν μοιραστεί οι αρμοδιότητες του πρώην υφυπουργού, Ν.Τόσκα. Θα τις πάρει ο Καμμένος ή ο έτερος εκλεκτός του μεγάρου Μαξίμου, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας; Πάντως, και οι δυο, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στον Χολαργό, διαπρέπουν στην εφαρμογή “ουσιαστικών” πολιτικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ.Βίτσας, για παράδειγμα, μέσα σε μια ημέρα, χτες, υποδέχτηκε τον αρχηγό ΓΕΣ Μοναρχίας του Κόλπου και παρευρέθη -υπό τα ταρατατζούμ- σε ορκωμοσία ναυτών. Ο δε, Πάνος Καμμένος, αυτός κι' αν ζει μέσα σε ένα διαρκές ταρατατζούμ. Λίγο μετά τις εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου, παρασημοφόρησε διευθύνοντα σύμβουλο Ζυθοποιίας της Βόρειας Ελλάδας “για την προσφορά διακεκριμένων υπηρεσιών προς την πατρίδα”, δυο ημέρες μετά, στις 26 του μηνός, παρέστη στη Λέρο στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα, μια ημέρα αργότερα, στις 27-09, παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ανδριάντα μονίμου υπαξιωματικού, στο Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί, κατόπιν στις 29-9 πήγε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (εκεί ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ, ΓιάννηςΤραγάκης και των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος), και χτες μετέβη στην Κύπρο ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην Κύπρο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα παρατράγουδα από τον Π.Καμμένο. Έτσι, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο υπουργός προέβη σε μια ακόμη αλλοπρόσαλλη δήλωση: “Η διεθνής κοινότητα -είπε- οφείλει πλέον να εργαστεί για μία δίκαιη λύση που θα ενώσει το νησί και που θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη. Να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα. Τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό”. Μην ξεχάσει μόνο να μας πει τι είδους παρέλαση θέλει να κάνει στα κατεχόμενα ψέλνοντας, ή αν θέλει να την κάνει την παρέλαση μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα