Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτηση «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Στο κείμενο παραίτησή του ο Ι. Καρατζιάς, αφού ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή

την κίνηση, για λόγους αρχών και αξιών.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος της παραίτησης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν διαφωνίες στις τροποποιήσεις που σχεδιάζονται για τις προαγωγές των πυροσβεστών.

Επίσης, φαίνεται να υπήρξε διαφωνία σχετικά με την κατάρτιση του βαθμολογίου του Πυροσβεστικού Σώματος, που ισχύει στην αστυνομία αλλα θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στην πυροσβεστικη ..

Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πιθανός αντικαταστάτης του πάντως θεωρείται ο υπαρχηγός Υποστήριξης του ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα